Kas taudikoldes hukatud sead põletatakse või maetakse, otsustatakse iga konkreetse juhtumi puhul eraldi. Selleks kaalutakse kõiki seotud riske, sh nii taudi edasikandumise riski kui ka veekaitsega seotud aspekte. Otsuse teeb kohalik loomatauditõrje komisjon, kuhu kuuluvad nii Veterinaar- ja Toiduameti kui Keskkonnaameti esindajad.

Kui loomad tuleb matta, peab olemas olema matmispaik, mis on saanud Keskkonnaametilt kinnituse põhja- ja pinnavee kaitstuse kohta. Korjuste matmine matmispaigas toimub Veterinaar- ja Toiduameti järelevalve all.

Pärtel rõhutas, et kõrvalistel isikutel on seafarmides, taudipunktis ja ka matmispaigas viibimine keelatud. "Mõtlematud inimesed, kes tulevad taudipunktide või matmispaiga juurde uudishimust olukorda uurima või pildistama, võivad sattuda ise taudi edasikandjaks," ütles ta. "Sigade hukkamise ja hävitamisega tegelevad isikud, kes on selleks saanud vastavad juhised ja varustuse ning kellele on tagatud masinate ja riiete desinfitseerimine."