Kuidas motiveerida inimest metsaomaniku staatuses jätkama või millised võiksid olla lahendused energiapuidu turustamisel?

Need on vaid mõned teemad, mis ajendasid SA Erametsakeskust koos Eesti Erametsaliiduga käivitama erametsaomanike majanduskoostöö projekti, mida rahastab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Kaheksas Eesti piirkonnas on nüüd teenistusse rakendatud konsulent, kelle ülesanne on koostöös kohaliku ühistuga pakkuda piirkonna metsaomanikele abi metsa majandamisel.

Aidatakse nii puidu müügi kui ka metsakasvatustöödega seotud probleemide korral. Metsa müügi juures on tähtis igaks juhuks rõhutada, et ei konsulent ega ühistu soovi metsaomanikult metsa ära osta. Nende ülesanne on hoopis metsaomanikke müügiprotsessis nõustada, leida kõige tulutoovam ja kõige usaldusväärsem variant puidu müügiks. Ühistu võib raielangi müügi korraldamise ka tervikuna enda õlule võtta. Langi müüki korraldatakse siis enampakkumisega, mis metsaomanikule tähendab parima turuhinna leidmist. Siinkohal tuleb siiski arvestada ka mõningase vahendustasu maksmisega: kõiki kulusid projekti rahast ei kaeta.

Pöörduge julgesti projektis osalevate konsulentide poole, nad on metsanduse professionaalid, kelle kohustuste hulka just metsaomanikega suhtlemine ja nende abistamine kuulubki.