Nimelt jälgitakse edaspidi külvi nii visuaalselt kui proovide võtmise teel, et hinnata suheliselt õrnukese, külmakartliku ja haigustele vastuvõtliku, ent samas taliteraviljadest hektari kohta parimat tulu andva taliodra edaspidiseid kasvatusvõimalusi ja kujundamaks välja just meie tingimustesse sobivaid agrotehnilisi võtteid taliodraga parimate tulemuste saavutamiseks.

Ürituse läbiviimiseks saadi toetust PRIA taimekasvatuse pikaajalise programmi raames. Nimelt pakub see programm muuhulgas ka tuge sääraste infopäevade korraldamiseks.
ETKI direktor Mati Koppel märkis, et Voore Farmi inimesed teevad külvipäevast endast ja ka hiljem põllul toimuvast filmi, mis peaks valmima selle aasta jõulude paiku.

„Instituudi inimesed teevad põllul vaatlusi ja mõõtmisi, viljakoristamine on sellel põllul plaanis järgmise aasta juulis,” kirjeldas Koppel. „Ja ka ETKI kavatseb tulevalgi aastal siinmail veel ühe põllupäeva korraldada.”
Varem kasvas taliodra alla läinud põllul põldhein, tehtri kaks niidet ja seejärel töödeldi põldu herbitsiidiga. Seejärel toimus väetamine vedelsõnnikuga, lisati ka mineraalväetisi – lämmastikku ja kaaliumi. Fosforväetist lisati külvi ajal. Seda siis külvikutega, millel selline kombineeritud funktsioon olemas.

Margus Lepp Voore Farmist tõdes, et kuna sealsed põllud on üsna lämmastikuvaesed, siis peab sügisel veelkord otsustama, kas sinna on tarvis lisalämmastikku viia või mitte.
„Koos vedelsõnnikuga kasutame ka inhibiitoreid. Seda selleks, et siduda lämmastikku, sest sellest on nendel põldudel vajaka,” iseloomustas Lepp põllu külviks ettevalmistamise protsessi.
Näidispõllu külvise normiks valiti 250 tera ruutmeetri kohta, mis võrdub kogusega 130–150 kg seemet hektarile. Külvisügavuseks oli seatud 2–3 cm, väetis viidi paar sentimeetrit sügavamale. Külvise vahe oli 12,5–30 cm.
„Põld on hästi külviks ette valmistatud,” tõdes ETKI agrotehnoloogia osakonna vanemteadur Taavi Võsa.

Ühtekokku müttas Voore Farmi põllul üksteise järel 16 teraviljakülvikut (9 kombi- ja 7 monokülvikut), esindatud oli 13 tootjafirmat ning 11 edasimüüjat.