Õppepäeval näitab restorani Egoist peakokk Imre Ailis, kuidas ja milliseid roogasid on võimalik vutilihast valmistada.

Järveotsa vutifarmi omanik 78aastase Ülo Pullisaar, kes kasvatab vutte juba 35 aastat, leiab, et vutimunad kosutavad hästi tervist. Koostöös Eesti Maaülikooli teadlastega on tema farmis toodetavaid mune täiendavalt rikastatud omega-3 rasvhapetega.

Eesti vutt on ainus meil aretatud linnutõug. Tartumaal Vara vallas asub teadaolevalt Euroopa suurim vutifarm, kus 32 000 vutti annavad aastas 5 miljonit muna. Vutiliha toodetakse aastas 12 tonni, kuid nõudluse suurenedes on tootmisvõimsusi kuni 50 tonni liha tootmiseks.

„Otsime pidevalt Eesti Nokiat ja pole seda siiamaani leidnud. Miks ei võiks selleks olla Eesti vutt“, arvab Tartumaa Põllumeeste Liidu esimees Jaan Sõrra.

Õppepäeva kava:

10.00-10.45 Järveotsa vutifarmi tutvustus (Ülo Pullisaar)

10.45-11.30 Miks on kasulik süüa vutimune ja -liha (pm dr Jaanus Hämmal)

11.30-12.00 Tervislik vutt (Maire Vesingi, Olustvere TMK)

12.45-15.00 Praktiline töö õppeköögis (Imre Ailis, Egoist)

15.00-16.00 Degusteerimine