Kas see mõjub lapile halvasti? Olen kuulnud, et neid pestakse masinas 60 kraadiga ning ilma tsentrifuugimiseta. Kuid kui ma tualetti puhastan rohkem kui kord nädalas, siis seda üht lappi masinasse ei pane, samas seisma jättes hakkab ju ebameeldivalt lõhnama.

Puhastusekspert OÜ koristusala spetsialist-koolitaja Helge Alt:

Mikrokiust lappide puhastamiseks ei ole piisav käsitsi pesu, mustus jääb kiudude vahele. Lappe võib väänata, tänapäeva lapid tavaliselt ei ole selles osas tundlikud. Mikrokiust lappe/moppe tuleks jah regulaarselt pesta pesumasinas, soovitav temperatuur 60-90 C ja võib tsentrifuugida.

Pesemisel on oluline jälgida sobiva pesuaine kasutamist (soovitav ei ole antistaatikute, zeoliidid, valgendusaine olemasolu), samuti ei tohi koos pesta teiste materjalidega, sel juhul panna pesukotti.

Kui ei taha lappi koos muu pesuga pesta või nii sageli pesu ei pesta, siis laske kraanikaussi kuum vesi (vähemalt 60 C), lisage hästi natuke pesuainet, leotage natuke ja töödelge lappi aeg-ajalt mehhaaniliselt "torude-avamise-pumbaga" (rahvakeeles poti-musiga), nii saate samad tingimused, mis pesumasinas - kõrge temperatuur, mehhaanika, keemia, aeg, mille mõjul mustus lapist eemaldub.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Jaga
Kommentaarid