Segage umbes liitrisse purki kokku ühe koogi koostisosad ning viige selline purk külakostiks kaasa. Ja kui on kogunenud rohkem külalisi, on hea, et ei peagi seda kooki tegema hakkama ning jääb ära ka nn sundsöömine, et maitske ikka seda ja teist ka. Kui sel korral ei jõudnud, siis purgikook võib rahumeeli jääda ootama järgmist või ülejärgmist kohtumist.

Samal ajal kui esimesed külalised tulevad, segab perenaine kiiresti kokku kingituseks saadud purgikoogi, ei pea ka üksi nukralt köögis kuuma pliidi taga toitu valmistama ja köögi ning külaliste vahet jooksma, vaid saab hoopiski koos teistega lustiliselt aega veeta ning keelt sügada.

Purgikoogi jaoks vajate üht kenamat masti 0,5–1-liitrist klaaspurki, natuke kaunistusmaterjali ning tavapäraseid koogi koostisosi – jahu, suhkrut, jms. Valage koostisosad kihiti purki, nii näeb purk armas välja. Ja kui selline tegu on juba ette võetud, siis võib neid ka rohkem kui ühe teha, hea külakostiks kaasa haarata. Purgi juurde võib lisada ka sildi valmistamisõpetusega.

Purgikoogi segu

- kaerahelbed

- jahu, mis segatud küpsetuspulbriga

- tükeldatud kuivatatud aprikoose

- kakaopulbrit

- pruuni suhkrut

- valget suhkrut

- kaneeli

- riivitud šokolaadi

Pange ained kihiti purki. Enne iga uut kihti vajutage eelmine tugevasti kinni. Küpsetamiseks valage purgi sisu kaussi ning segage korralikult läbi.

Sulatage 100 grammi võid ja vahustage kaks muna. Seejärel segage kõik ained kokku, valage võiga määritud vormi ning küpsetage 175 kraadi juures.

Šokolaadikoogikesed

- 200 grammi jahu

- 1 tl vanillsuhkurut

- 0,5 tl küpsetuspulbrit

- 0,5 tl soola

- 4 sl kakaod

- 6 sl pruuni suhkrut

- 4 sl valget suhkrut

- 150 grammi riivitud šokolaadi

Sulatage 150 grammi võid, vahustage kolm muna. Segage või kuivainetega ning kõige lõpuks lisage vahustatud munad. Valage segu plaadile ning küpsetage 175 kraadi juures 30 minutit. Tõstke ahjust välja, laske paar minutit jahtuda ning seejärel lõigake väikesteks tükkideks.