24.06.2014, 16:15
Suvel sööme kama
Suvel, kui kari sai värske rohu peale, suurenes piimaand, piima oli rohkem käes ja heinalised said heinamaale minnes ikka püti hapupiima turgutuseks kaasa.
Hapupiima juurde sobib hästi kama, meie kõige tuntum rahvustoit. Kamas kohtuvad rukis, nisu, oder ja hernes. Tänu vilja ja herne jämejahvatusele säilivad kamajahus terade kasulikud omadused. Nii ongi kamajahu kiud- ja mineraalaineterikas toiduaine, milles sisalduvad organismile olulised aminohapped, E-vitamiinid ja mõned B-rühma vitamiinid. Saabumas on võidupüha ja jaanipäev, mida rahvuslippude all tähistame. Miks mitte siis ka pidulauale rahvustoitu kama pakkuda. Retseptid on pärit Toidutare.ee-st ja raamatust “Eesti rahvusköök”