Samas on olemas ka pulga- või vahvlijäätiste multipakid, kuhu on karbi sisse tihedalt pakendatud kümmekond väikest jäätist, mis ei ilmuta poest koju toomise käigus mingeid sulamise märke. Neid on väga mugav ka suuremas koguses koju varuks osta. Kui vastavad importtooted on poodides olemas, siis kodumaiseid pole saada. Miks?

“Balbiino toodab jäätiste multipakke tänase seisuga Taani ja Soome turgudele,” selgitab ettevõtte turundus- ja kommunikatsioonijuht Enel Kolk. “Oleme neid pakkunud ka Eesti turule, kuid mõned aastad tagasi ei olnud turg veel multipakkideks valmis ning müügid jäid oodatust kesisemaks.”

Samas tunnistab Kolk, et paljudes teistes riikides on multipakid väga populaarsed. Külastades toidukauplusi Hollandis või Belgias on üksiktoode pigem erand ja suur osa külmikust on täidetud just nimelt 6, 8 või 10 jäätisega pakkidega. “Me ei välista, et tulevikus ka Eesti turule taas multipakke pakume,” lisab Balbiino esindaja.

Premia Tallinna Külmhoone brändijuht Katrin Tamm ütleb, et aastaid tagasi oli neil pulgajäätiste multipakk täitsa olemas, aga need ei olnud just kuigi edukad. “Just sel aastal on meie käest seda pakendit mitmeid kordi küsitud – võib olla on tõesti aeg selle peale uuesti mõelda,” arvab ta.