- Parimad küttepuud on hall ja must lepp ning kask. Need on kõrge kütteväärtusega ning lepa tugev külg on see, et ei aja tahma.

- Kõige puhtamalt põleb haab, kuid tema kütteväärtus on musta lepa omast ligi kaks korda madalam.

- Toored halud peavad olema seisnud vähemalt ühe suve katuse all, vihma ja lume eest kaitstult.

- Kask nõuab enam kui aastast kuivamisaega, lepp kuivab kõige kiiremini, okaspuu lepast natuke aeglasemalt, haab kuivab korralikult kuivaks kahe suvega.

- Ühe suvega võib saada suhteliselt kuivad küttepuud, kui need on halgudeks lõhutud ja riita laotud varakevadel ning kuivamiskoht on tuuline ja kuiv.

- Kasutamiskõlblik puuhalg tundub kaalult kerge ja on veidi tuhmunud. Punakas lepahalg tähendab, et puu on alles toores ja seda ei saa põletada.

- Niisket puud ei või ladustada tihedalt puukuuri ega keldrisse, sest see läheb hallitama.

- Küttepuud peab tooma külmast tuppa 1–2 ööpäeva enne kütmist, et puud jõuaksid soojeneda ja loovutada ülemäärast pindmist niiskust. Sellise puu süttimine on kiire ning põlemine algusest saadik puhas ja tõhus.

- Puuhalud võiks olla terve kolde pikkused. Jämedamad halud võiks ühtlase põlemise saavutamiseks laduda koldes keskele, kuid mitte kõige alla. Kolde külgseinte juures on põlemistingimused kehvemad kui keskel ja sinna laduge peenemad halud.