Parimaks toiduaineks valiti Rakvere Rukkileivakattega ahjukael

 (3)
                     
Maaleht
Parimaks toiduaineks valiti Rakvere Rukkileivakattega ahjukael
.

Eesti Toiduainetööstuse Liidu “Eesti Parim Toiduaine 2012” konkursi võitis Rukkileivakattega ahjukael (AS Rakvere Lihakombinaat). ”Eesti Parim Toit Tervisele” on Lihaveise-grillvorst lambasooles (AS Rakvere Lihakombinaat), ”Eesti Parim Mittealkohoolne Jook” Ananassi-vaarika maitsega 4-viljamahl (Kadarbiku Köögivili OÜ) ja “Eesti Parim Alkohoolne Jook” Põltsamaa Tõmmu 2003 (AS Põltsamaa Felix).

"Meie ettevõtted tabavad väga hästi tarbijate arenevat maitset ja ootusi ning suudavad aastast aastasse jätkuvalt pingutada ning värskeid uudistooteid välja pakkuda. Investeeringud tootearendusse on meie tööstusharus märkimisväärsed ning selle eest peab eestimaiseid toidutootjaid tunnustama," kommenteeris Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp. 
 
"Eesti Parima Toiduaine" konkursile laekunud toiduaineid hindas komisjon, kuhu kuulusid eelneva spetsiaalse koolituse läbinud toitumisteadlased, riigiametnikud, toiduajakirjanikud ja kaubanduse esindajad.

Esimest korda tootekonkursi ajaloos hindas uudistooteid Eesti Peakokkade Ühenduse ja toidublogijate žürii. Peakokkade kuldmärgid andis üle Eesti Kulinaaria Assotsiatsiooni juhatuse liige Aivar Hanson ning nendega pärjati järgmisi tooteid:

Peakokkade lemmik „Eesti Parim Toiduaine 2012" konkursil oli BRIIS Vürtsikilu filee (DGM Shipping AS), lemmik „Eesti Parim Toit Tervisele" Tere Natural vähendatud laktoosisisaldusega maitsestamata jogurt (Tere AS), „Eesti Parim Mitte-alkohoolne Jook" Pai smuutide sari (Põltsamaa Felix AS) ja „Parim Alkohoolne Jook" Põltsamaa Tõmmu 2003 (Põltsamaa Felix AS)
 

Tootegruppide võidutooted, kellele omistati konkursi hõbemärgid, olid: 

Eesti Parim Lihatoode 2012: Rukkileivakattega ahjukael (AS Rakvere Lihakombinaat)

Eesti Parim Pagaritoode 2012: Leibö (AS Leibur)

Eesti Parim Kondiitritoode 2012: Suvine piparkook apelsinitükkidega (AS Marmiton)

Eesti Parim Kaste 2012: Caesari kaste (OÜ Vertigo Gourmet)

Eesti Parim Valmistoit 2012: Felix Külmalinna Küüslaugusupp (AS Põltsamaa Felix)

Eesti Parim Piimatoode 2012: Tere Natural vähendatud laktoosisisaldusega maitsestamata jogurt (Tere AS)

Eesti Parim Kalatoode 2012: BRIIS Vürtsikilu filee (DGM Shipping AS)

Eesti Parim Magustoit 2012: Šokolaadikreemide sari (OÜ Vertigo Gourmet) 

Piirkondlikul väike-ettevõtete konkursil anti välja pronksmärgid:

 Parim Toode Lõuna-Eesti Väikeettevõttelt 2012: Hapupiim (Nopri Talumeierei OÜ)

Parim Toode Lääne-Eesti Väikeettevõttelt 2012: Halvaakreem (HTÜ Tootmine OÜ)

 Autasustati ka aasta edukaimaid Toiduliidu eksportivaid ettevõtteid, kellele anti üle „Toiduliidu Parim Eksportöör 2011" auhinnad:

Suurima ekspordikäibega Toiduliidu ettevõte 2011: AS Tere (ekspordikäive 37,2 miljonit EUR)

Suurima ekspordi osakaaluga kogukäibest Toiduliidu ettevõte 2011: AS Spratfil (ekspordi osakaal kogukäibest 98,6%) 

Suurima ekspordimüügi osakaalu kasvuga kogukäibes Toiduliidu ettevõte 2011: AS Spratfil (osakaalu kasv 69%)

Suurima rahalises vääringus ekspordikäibe kasvuga Toiduliidu ettevõte 2011 : AS Spratfil (kasv 7,5 miljonit EUR)

Logi sisse

Logi sisse kasutades oma
Facebooki, Twitteri või Google'i kontot või e-posti aadressi.


Nimi
Kommenteerimistingimused

Maaleht - viimased uudised
TEE ISE: Tuletegija head abilised
19. oktoober 2014 12:15
TEE ISE: Tuletegija head abilised
Süüteroosidega on tuld parem süüdata kui ajalehtedega, sest need põlevad kauem.
Soe suvi on möödas ning kaugel pole enam aeg, mil tuleb tihedamalt pliidi või ahju alla tuld tegema hakata.
Stella K. Wadowsky
Ajakirjanik ja blogija Stella K. Wadowsky. Temalgi on põhjust täna nimepäeva tähistada.
Head Stella nimepäeva!
“Soojakonveier“ töötab täie võimsusega
Selle aasta oktoobris sügise reeglid igal pool ei kehtinud, oli kohti, kus võililled hakkasid õitsema.
Viimasel viiel aastal on ilm suuremal osal aastast olnud pikaajalisest keskmisest soojem.
Miks käsitööõlu humalane on?
18. oktoober 2014 14:51
Miks käsitööõlu humalane on?
Oktoobrifest Põlvamaal Mooste Folgikojas oli mitmel järjestikusel peol osalenute hinnangul eriti rahvarohke ning sumisev.
Oktoobrifestil sai tõsine õllesõber põhjaliku ülevaate Eesti väikepruulikodade toodetest, aga ka vastuse käsitööõlle humalasuse põhjuse kohta.
“Tuna & täna” päevakild: 18.10.2014
Kravatt ehk lopsaka sõlmega kaelaside.
Head kravatipäeva!
Kõrgem hind tõstab kvaliteeti (3)
17. oktoober 2014 16:43
Kõrgem hind tõstab kvaliteeti
Aasta-aastalt on Eestis mitmekesisemaks muutunud müüdavate kõrvitsate väljanägemine. Kõrvitsaid on eri suuruse, värvuse, kuju ja maitsega.


Olgugi et kartuli keskmine tootjahind on langenud, maksab kartul turul rohkem kui aasta tagasi. Õunte puhul meelitab kõrgem hind ostjaid juurde.
Küsitlus: Millal viimati bussiga sõitsite?
Pulga Jaan