“Uue kodu ostjad peavad maha müüma vana eluaseme ja see suurendab paralleelselt vanemate korterite pakkumist,” kommenteerib Tallinna elamispindade turu viimaseid arengusuundi portaali KV.EE juhataja Tarvo Teslon.

“Iga nädal tuleb pakkumisse mõni uus korteriarendus. Müügiks pakutakse kortereid nii väiksemates kui ka suuremates arendusprojektides. Tallinnas pakutakse praegu müügiks ligikaudu 1500 uhiuut korterit.”

Pakkumise suurenemisega käib kaasas hinnatõusu tempo aeglustumine. “Kui aastatagusest ajast on Tallinna korterite pakkumishinnad praegu 14% kõrgemad, siis viimase poole aasta hinnatõus on portaali KV.EE andmetel ainult 2%,” paneb Tarvo Teslon toimunu numbritesse.

Juulis oli portaalis KV.EE 8067 Tallinna korteri müügipakkumist aastataguse 6259 pakkumise vastu. See teeb korteripakkumise aastaseks suurenemiseks 29%.

“Praegu suureneb ostjate valikuvõimalus ehk pakkumine jõudsalt. Kõrgele tõusnud hinnatase on turult peletanud kinnisvarainvestorid, kelle jaoks äriplaan praeguse hinnataseme juures enam ots-otsaga kokku ei vea,” lisas Teslon. “See tähendab, et pakkumishindade mõneprotsendine muutus lähikvartalite jooksul ei paneks imestama.”