Paksust kasukast hoolimata võivad loomal õues elades tekkida mured. Need puudutavad elupaika, mida loom õpib elu jooksul armastama nii, nagu meie oma kodu armastame. Kahjuks on levinud trendiks see, et koerakuut ehitatakse valmis ajal, mil loom on veel väike ja kuudi korrasolekusse panustatakse aastate möödudes järjest vähem. Ajahammas jätab aga jälje ning ka ehitusmaterjalid minetavad ajapikku oma kasulikud omadused.

Koerakuudi talveperioodiks ettevalmistamiseks on soovitatav teha viis lihtsat toimingut, millega saame oma koerale tagada murevabama elu külmadel talvekuudel.

1. Kontrolli, kas koerakuudi põhja ja maapinna vahel on õhuvahe. Õhuvahe olemasolu tagab, et koerakuudi põhi ei kogu endasse üleliigset niiskust ega hakka mädanema. Juhul, kui koerakuut paikneb pinnasel või kivipõrandal ilma õhuvaheta, on mõistlik see kõrgemale tõsta, paigaldades kuudi alla kaubaaluse või tekitades õhuvahe mõnel muul käepärasel meetodil. Varu piisavas koguses kuivi õlgi, tekke või madratseid, mida on võimalik koerakuudi põrandale asetada. Meeles tasub pidada, et koer kannab käppadega kuuti lund, mis kehasoojuse käes sulab. Koerakuuti paigaldatud magamisalust tuleb seega regulaarselt kohendada, põhku ja tekke vahetada.

2. Kontrolli kuudikatuse veepidavust. Juhul, kui katus ei pea korralikult vett, satub vesi lume sulamise või vihmasaju tagajärjel kuudi siseseintele. Kui sellisele ujutusele järgnevad külmakraadid, külmuvad ära kuudi siseseinad ja kuut muutub elamiskõlbmatuks.

3. Vaata, et kuut oleks tuulekindel. Aastate jooksul koerakuudi tuulekindlus väheneb. Olenevalt kuudi ehitamise eripärast ja kvaliteedist erineb suurel määral ka vajadus selle küsimusega tegeleda. Suurema osa probleemist annab kustutada paikvaatlusega, otsides silmaga nähtavaid õhuauke ja vahesid, mille kaudu tuul, vesi ja niiskus koerakuudi konstruktsioonidesse ja soojustusse võib tungida. Sellised defektid tuleb esimesel võimalusel kõrvaldada. Seda saab teha nii ehituspoodides müüdavate vuugitäitevahenditega kui ka muude käepäraste materjalidega.

4. Kontrolli, kas koerakuudi asukoht on soosib looma heaolu. Koerakuute paigaldatakse majade lähedusse, lagendikele, küngastele, katusealustesse, aianurka jm kohtadesse, kus koeraomanik on selle jaoks koha leidnud. Tihtipeale ei mõelda kuudile asukohta valides looma huvidele. Koerakuut ei tohiks paikneda sellises kohas, kus see tormiga kuut lund täis tuiskab. Koerale ei meeldi elada lumehanges.

5. Kontrolli koerakuudi sissepääsu katte, luugi või ukse korrasolekut. Erinevatel kuutidel on sissepääsud lahendatud erinevalt. Kahekambrilistel kuutidel üldjuhul katet ei ole, kuid selle paigaldamine sõltub kindlasti kuudi asukohast. Tuulises paigas mõjub katte olemasolu kuudi sisekliimale hästi. Hästi mõjub see ka kohtades, kus on pidev lärm. Ka koer vajab vaikust ja rahu. Ühekambrilisel kuudil on katte olemasolu vajalik. Soovitatav on avakate lahendada selliselt, et olenevalt ilmastikuoludest oleks võimalik seda eest ära võtta. Kate peab võimaldama loomal iseseisvalt kuuti siseneda ja sealt lahkuda, üldlevinud on riidest, vakstust ja kummilaadsetest materjalidest katted.