Eesti parim hoidis on marineeritud punane sibul
Konkursile oodati sel aastal kodumaisest toorainest valmistatud hoidiseid, nii magusaid kui soolaseid.
Kuna sel aastal oli vägagi hea marja- ja puuviljasaak, siis toorainepuudust ei olnud ja žürii sai hinnata kõige mitmekesisemat valikut moosidest, salatitest, mahladest ja hoidistatud köögiviljadest ning seentest.
Selle aasta trendidest võiks välja tuua seda, et üsna palju oli kasutatud köögiviljade hapendamist ning märksa rohkem hoidiseid oli tehtud õlilisandiga, mis annab hoidistele rammusama ja justkui nostalgilise maitse.
Hoidiseid hindas asjatundjatest žürii Põltsamaa tetehasest ning seal pannakse tulevikus ka võidu pälvinud hoidis ka purki, et seda saaks maitsta kogu Eestimaa.
Maaleht andis välja auhinnad kolmele parimale ning lisaks kaks eripreemiat. Eripreemia kõige kaunimalt kujundatud hoidisele anti Tiia Kokmann-Konsapile mandlilaastudega õunamoosi eest, mis oli pakendatud kenasse õunakujulisse kotikesse.
Kolmanda koha vääriliseks hinnati Juta Arujõe Kabatšokid sidruniga.
Teise koha saavutas Tiiu Sommeri Kõrvitsa želee tšilliga.
Hoidistekonkursi võit kuulus sel aastal Pärnu kutsehariduskeskuse õpetajatele ja õpilastele, kes koostöös töötasid välja ja valmistasid marineeritud punase sibula hoidise.