Sealsamas võttis koha sisse ka Maalehe hoidistekonkursi žürii, kuhu kuulus mitmekordne Olustvere hoidistemessi konkursi võitja, Mädapea mõisa perenaine Marika Vartla, Olustvere TMK toitlustuse õpetaja Marika Kaska, hoidisteraamatu „Kodused hoidised” üks autoreist Malle Peterson, Olustvere Maanaiste Seltsi liige Karin Abel, Viljandimaa perenaine Lagle Vilu, Eesti Päevalehe ajakirjanik Margit Tõnson ning Targu Talita endine ja praegune toimetaja Vivika Veski ning Jana Rand.

Kokku oli konkursile saadetud üle 60 hoidise ning žürii jagas need viide kategooriasse: salatid ja soolased hoidised, kastmed, kompotid, magusad moosid ning ahaa-hoidised.

Kogenud žüriiliikmete arvates oskavad meie perenaised väga hästi leida tasakaalustatud maitseid ja erinevaid koostisosi kokku sobitada, unustamata hoidise tervislikkust. Nii tekitas elevust kibuvitsa-ebaküdoonia-saialillemoos, õuna-pihlaka-seenekaste või sirelimoos.

Iga kategooria kõige kõrgema punktisumma kogunud hoidis sai auhinnatud. Kompottide osas kogus enim punkte Maaka ananassikompott, mis oli valmistatud ebaküdooniaga maitsestatud kõrvitsaist, salatitest tunnistati parimaks Amsterdami sibulad, kastmetest Vürtsmoos tšilli ja punase pipraga, ahaa-hoidistest Angervaksa-ebaküdooniasiirup ning magusatest hoidistest moos Kuldne sügis.

Ühtlasi sai Kuldne sügis ka konkursi üldvõitjaks, kogudes absoluutse punktisumma. Kuldkollase välimuse, kreemja konsistentsi ning täpselt paigas oleva maitsete tasakaaluga keedise autoreiks oli Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli õpetajad ja õpilased. 

Parimate hoidiste autorid said auhinnatud trükisooja Maalehe raamatuga „Kodused hoidised”, Olustvere käsitööliste ning Maalehe meenetega, üldvõitjale anti üle aga peaauhind — mahlapress.   

Suures hoidistetelgis toimunud hoidistemessile toodud hoidiste parimad selgitas rahvažürii lihtsal meetodil — iga külastaja sai hääle anda parimale soolasele, magusale ning kõige suurema üllatuse ehk ahaa-elamuse tekitanud hoidisele.
 
Hoidistemess on Olustvere Maamajandus- ja Teeninduskooli mõisakompleksis toimunud juba kaheksal korral ja et sealsamas toimuvad ka künnivõistlused, on tegu igati toreda koguperepäevaga, kus pereisad on ametis atrade ja -emad hoidiste uudistamisega, lapsed saavad aga osa võtta mitmesugustest mängudest ja sõbrustada koduloomadega.

KULDNE SÜGIS-KONKURSI PARIM HOIDIS

1,4 kg õun
0,7 kg kõrvits
0,680 kg astelpaju
1 apelsin
0,6 kg suhkrut
vett

Pange  astelpajumarjad potti ning lisage veidi vett. Keetke seni, kuni marjad on pehmed. Püreerige kuumalt läbi sõela. 

Peske ning koorige õunad, eemaldage südamik. Peske ka kõrvits, lõigake pooleks, viilutage, eemaldage pehme sisu ning koorige. Tükeldage nii õunad kui kõrvits. Pange vähese veega keema.

Peske apelsin, riivige ettevaatlikult koor (oranž osa), fileerige apelsin, tükeldage.

Keetke õuna- ja kõrvitsakuubikud poolpehmeks, lisage apelsini koor ja apelsini tükid. Keetke kuni õunad ja kõrvitsad on pehmed.

Soovi korral purustage pudrunuiaga suuremad tükid, ajage moos uuesti keema ning lisage suhkur ja astelpajupüree. Keetke 10 — 15 minutit. Pange purki ja sulgege õhukindlalt.