Kõige rohkem hoidised tuli hinnata mooside kategoorias. Siin oli nii magusaid, soolaseid, vürtsikaid moose, kuid ka selliseid moose, mille komponentide hulka kuulus kõrvits, porgand, peet, kurk või suvikõrvits. Ometi sai žürii üksmeelse poolehoiu osaliseks valge klaarõuna moos, mis tõusis esile oma puhta õunamaitse, heas tasakaalus oleva happe-suhkrusisalduse, kuid ka kristalse konsistentsi ning samas meeleolus, pastelsetes toonides kujundatud kauni purgiga. Valge klaarõuna moosi autoriks on Reti Randoja-Muts.

Õunamoos domineeris selles alajaotuses veelgi, sest suurepärane saavutus oli ka Tallinna Teeninduskooli poolt esitatud memme õunamoos, mille maitsestamiseks oli kasutatud metspähkleid.

Salatite arvestuses võidutses klassikalise maitse ja dekoratiivse väljanägemisega tomat-sibul tarretises, mille valmistajaks Katrin Altmets.

Pläustide ehk kastmete hulgas tõusis teistest ettepoole Riina Luige adžika õunte ja porgandiga. Žürii hindas siin maitsete filigraanset tasakaalustatust, ilusat konsistentsi ja värvi.

Kompottide kategoorias paremust selgitada ei saanud, sest ühtki tööd sellesse alajaotusesse ei laekunud.

Küll aga pöörati sel aastal konkursitööde puhul tähelepanu hoidise välimusele ning kujundusele. Žürii otsuse kohaselt anti kaunima väljanägemise eriauhind Tallinna Teeninduskooli direktori Meeli Kaldmaa valmistatud kihilisele moosile, milles kasutatud pohlad, õunad, astelpaju-, kukerpuu ja põldmarjad moodustasid purgis erivärvilised kihid.

Žürii, kuhu kuulus meisterkokk Ilmar Räni, Olustvere TMK toiduainete tehnoloogia õpetaja Eda Raev, Olustvere TMK toitlustusvaldkonna koordinaator Malle Peterson, Kodukant Tartumaa esindaja Kertu Rünkorg ning Targu Talita vastutav toimetaja Jana Rand, pidi ära maitsma ja parimad valima 65 konkursile esitatud hoidise seast. Kõige edukama hoidise — sidrunikreemi valmistaja Aime Lilleväli lahkus Olustverest peaauhinna mahlapressiga ning teised võitjad said autasustatud Maalehe tellimuste, raamatute, trükitud purgisiltide ja meenetega.

Maalehe hoidistekonkursi võidutöö sidrunikreem

6 sidrunit
100 g võid
360 g suhkrut
4 muna

Riivige 4 sidruni koor ja pigistage mahl viljadest välja, ülejäänud 2 lõigake õhukesteks viiludeks. Pange sidrunikoor ja mahl potti ja lisage suhkur, soojendage ettevaatlikult kuni suhkur sulab, lisage munad ja või ning segage kuni koostisosad on segunenud ja muutunud kreemjaks.
Soojendage kuni segu hakkab paksenema, umbes 20 minutit. Seejärel asetage sidruniviilud püstiselt purkide külgedele, et need kreemi seest kenasti välja paistma jääksid, valage kreem purkidesse ja kaanetage.

Valge klaarõuna moos — mooside kategooria võidutöö

9 l kooritud ja tükeldatud valgeid klaare
1 kg suhkrut
20 g vaniljesuhkrut

Puhastage, koorige ja tükeldage õunad 5 mm sektoriteks. Koorimise ja tükeldamise protsessis kihitage sektorid suhkruga, et viljaliha heledat värvust ei kaotaks. Laske moosil keema tõusta, eemaldage vaht ja jätkate keetmist ühe tunni jooksul madalal temperatuuril ning pidevalt segades.
Tõstke pliidil podisev moos pestud ja kuivadesse purkidesse, kaanetage, keerake purgid tagurpidi ning jätke ööseks katte alla.

Tomat-sibul tarretises — parim salatite hulgas

1 kg tomateid
½ sibulaid
Iga purgi põhja loorberileht ja 2 terapipart

Marinaadiks:
1 l vett
1 spl suhkrut
2spl soola
1,5 spl äädikat
2 spl želatiini

Marinaad valmis keeta koos želatiiniga, valada tomatitele ja kuumutada koos purkidega.

Parim pläust — adžika õunte ja porganditega

1 kg porgandeid
1 kg õunu
1 kg paprikat
2,5 kg tomateid
50 g vürtsikaid tšillikaunu
200 g purustatud küüslauku
2 dl kvaliteetset toiduõli
2 dl suhkrut
0,5 dl soola
3 spl äädikat

Tükeldage õunad, paprika, tšilli ja tomatid (köögikombainis). Riivige porgand ja segage kokku. Laske keema ja tasasel tulel pidevalt segades keetke 1 tund. Laske jahtuda ning segage hulka purustatud küüslauk, õli, suhkur ja sool. Segades lisage äädikas. Segage veelkord hoolikalt, pange purkidesse ning kaanetage. Säilitage külmas.