“Maamess on paljude ettevõtete jaoks põhiline üritus, kus oma tooteid esitleda ning klientidega suhelda. Siin kohtuvad professionaalid, et omavahel jagada teavet ja kontakte ning sõlmida koostöölepinguid,” rääkis Maamessi projektijuht Margus Kikkul ning lisas, et “vähemtähtis pole Maamess linnainimestele, kellele tuuakse talutoodang “koju kätte” ja kes saavad uudistada rasketehnikat, mida linnapildis muidu naljalt ei kohta.” Maamess võõrustab tänavu üle 450 eksponendi kokku 10 välisriigist ning laiub 60 000 ruutmeetril.

Sarnaselt eelmistele aastatele püstitati messiplatsile turutelk, kus nii väike- kui suurtootjad müüvad oma värsket toodangut. “Tulenevalt tänavusest Maamessi tunnusloomast, lehmast, pöörame sel aastal suurt tähelepanu piimandusele. Maamess toetab piimatootjaid ja Eesti piimasektorit, kutsudes külastajaid üles eelistama ja tarbima kodumaiseid piimatooteid,” rääkis Kikkul.

Maamessil eksponeeritakse mitmeid masinaid ning seadmeid esmakordselt nii Eestis, Baltikumis kui ka Euroopas. Sarnaselt eelmistele aastatele on kõige põnevamad eksponaadid tähistatud Maamessi graafikast pärit loomakujutisega, tänavu lehma-märgiga, et neid oleks mugavam leida.

Maamessi Show Arena programm on sisutihe. Messi esimesel päeval toimub aianduseriala õpilaste mõõduvõtmine Noor Aednik 2016, kus noored aednikud võistlevad taimede tundmises, pookimises, kastmissüsteemi ehitamises, trimmerile jõhvi kerimises ning kompleksülesandes, mille käigus ehitatakse lilletorn, lahendatakse arvutusülesanne ja istutatakse taimi.

Maamessi Show Arenal avatakse ka raievõistluste hooaeg Kevadkarikas 2016 võistlusega, mis on tänavu 3-päevane ja toob vaatajate ette mitu uut võistlusala, sealjuures võisteldakse 12-meetriste palkide langetamises, mis tõotab tulla vaatemänguline, sest pakub lisaks pealtvaatajatele ka võistlejatele rohkem pinget. Lisaks tavapärastele raievõistlustele saab sel korral kaasa elada ka võsasaagide võistlusele, mis on kindlasti õpetlik metsaomanikele, kel metsanoorendiku hooldus ees, kuid teisalt lihtsalt põnev jälgida, sest ülesanded sooritatakse muljetavaldava kiirusega ja sealjuures professionaalselt.

Maamessi tõttu on Tähtvere, Betooni ja Fr. R. Kreutzwaldi tänavatel oodata ka tavapärasest tihedamat liiklusvoogu, mistõttu tuleb autojuhtidel arvestada võimalike liiklusseisakutega. “Palume linnarahvalt mõistlikku suhtumist ning tähelepanelikkust. Kindlasti tuleb jälgida reguleerijate korraldusi ja üles seatud ajutisi liiklusmärke,” juhtis Maamessi projektijuht Margus Kikkul liikluskorraldusele tähelepanu.

Maamess 2016 toimub 21.-23. aprillini AS Tartu Näitused messikeskuses. Maamess kuulub Euroopa suurimate põllumajandusnäituste korraldajate liitu EURASCO.

Jaga
Kommentaarid