18.04.2015, 09:41
Vigala juustutööstus tõi Maamessile mitmes kuues mozzarella
Raplamaal Vigalas asub väike juustutööstus, mis valmistab Eesti kohta mittetraditsioonilisi, kuid Itaalias levinud juuste – toorjuustu mozzarellat, tiramisu koostisse kuuluvat kreemjat mascarponet ja muud huvitavat.
FOTO:
“Mozzarellat ostetakse kõige rohkem,” tunnistas Maamessi turuhallis Vigala toodangut pakkunud Aale Allik. Seda õrna toorjuustu valmistatakse nii maitsestamata kui ka maitsestatud kujul – itaalia-, india- ja taipäraste maitseainetega koorikus. Mozzarellapalle pakutakse ka purki õli sisse uputatult. Mitmesuguste maitseainetega on ka kenades papp-karpides juustuampsud.
Uuteks toodeteks on aga leivamäärded – kreemine maitsevõie ja kolme sorti juustumäärded. Neist kõige huvitavam tundub porgandiga suitsujuustumääre, mille tummise maitse teeb porgand natuke mahedamaks.
Vigala juustutööstuses töötab üle 10 inimese ja seal valmistatakse üle päeva 14-15 tonni juustusid.