Aigar Leok pühapäeval vahetult enne stardiväravasse minekut
Aigar Leok ekstreemkatsel; Aigar Leok Seljametsa seitsmekilomeetrilisel kiiruskatsel

Aigar ja Martin Leok tegid head sõitu nädalavahetusel Pärnumaal Paikusel toimunud enduro EMi etapil.

21. ja 22. juulil Pärnumaal Paikuse vallas peetud enduro EM-i teisel etapil sõitis MM-i E3-klassi neljas mees Aigar Leok nii laupäeval kui pühapäeval E3-klassis end esimesele kohale. Jäädes esimesel võistluspäeval üldarvestuslikult vaid 2,3 sekundiga rootslasele Martin Larssonile alla, tõusis ta järgmisel päeval juba ilmse suure edumaaga kõige kiiremaks kihutajaks.

EM-i esimesel etapil Itaalias Aigar Leok ei võistelnud kuna asetab pearõhu MM-ile. Nii jääb ta praegu ühe osavõistluse põhjal E3-klassi kuuendaks.

Hoolimata mõnede maade sportlaste eriarvamusest kinnitas Aigar Leok, et rajad olid head. Suur ajakirjanike ja kaamerameeste abiline Jüri Koger tõi näite sakslasest, kes polnud rahul kiiruskatsega seitsme kilomeetrisel distantsil, millest ligemale pool teekonda pidi läbima turbamullasel pinnasel. Olevat olnud veerand tundi kobedas mullas kinni. Koger leidis, et kui 150-st võistlejast üks on end 15 minutiks kinni sõitnud ja olukord pole vastupidine, siis ei saa kriitikat tõsiselt võtta. Tõsi, üks viimastest sõitjatest tunnistas sedagi, et poleks uskunud sellist raja raskusastet, aga ometi on rahvusvaheline komisjon Pärnumaa radasid kõrgelt hinnanud eelkõige seepärast, et ühes paigas leidub nii liivast kui soist pinnast. Kogeri sõnul üritasid itaallased esimese päeva õhtul ise rajal linte ümber tõsta, et suunata sõitu kergemini läbitavale alale, aga seda ei lasknud rajameistrid juhtuda ja sidusid lindid õigesse kohta tagasi. Siiski tuli võistluste käigus teha ka korrektiive ja suure vesisuse tõttu katkestati pühapäeval Sindi endisel lasketiirul sõitmine, sest pinnas ja kraavid olid täitunud ülemäära suure veega.

Väga edukalt esines ka E2/E3 junior-klassis võistelnud Martin Leok (KTM), saades üldarvestuses laupäeval viienda ja pühapäeval kuuenda positsiooni.

Kokkuvõttes liikus Martin Leok EM-il oma klassi arvestuses kolmandalt teisele kohale, kaotades liidrile Martin Leokile kahe punktiga.

Eesti ja Balti meistrivõistluste punktide arvestuses võtsid samadel võistlustel maksimumi nii Aigar Leok E3 ja Martin Leok E2-klassis.

Veteranide klassis sõitis Paikuse motoklubi võistelja ja endurode korraldamise peamine hing Toivo Nikopensius kolmanda koha välja. EM-i teise etapi esimene oli Müller Werner Austriast ja teine Gottvald Zdenek Tšehhist.

Enduro EMi kolmas etapp korraldatakse 28. ja 29. juulil Ikla piirist ca 100 km kaugusele jäävas Ogre-Iškile's, kus võõrustajateks meie lõunanaabrid.

Toivo Nikopensius

 Kohtumiseni 2013. aasta mais

Samal teemal: