Täna keskpäeval täitus Sindi Seltsimaja suur saal sedavõrd rohkearvuliselt, et vabu kohti tuli otsida rõdult või jääda püsti seisma. Sindi Lasteaia isadepäeva kontsert oli seda ka väärt, et muist vanemaid leppisid rõõmuga kogu tunni pikkuse kontsertetenduse seisma oma pisikest maimukest süles hoides. Mida väikesed lapsed oma isades silmanud on, sai aimu juba enne kontserdi algust vestibülis jalutades. Kolme suure stendi mõlemale küljele oli riputatud terve hulk laste poolt öeldud või kirjutatud tekste sellest, mida issid teevad. Allpool on esitatud vaid üksikud näited:

• Minu isa on rõõmus, käib tööl ja mängib kodus minuga lauamänge.

• Minu issil on väikesed habed ka, kodus issi teeb pannkooki ja mängib jalgpalli minuga koos.

• Minu issil on pea ümmargune, keha on tal, jalad on tal pikad, kõrvad on lühikesed.

• Issi lemmiksöök on ühepäevatoit – see, kus sa paned liha, vorsti, kartulit, porgandit ja kapsast ka veel.

• Issi sööb vorsti, siis kartulit. Väga palju sööb asju. Talle meeldib filmi vaadata ja mängida auto mängu, kus peab finišini jõudma.

• Ma mängin taaduga malet ja kabet. Mina vahest võidan, siis taat võidab.

• Taadu vahel peseb nõusid, siis ta teeb süüa. Ta oskab teha praekartuleid, sulatatud juustu koos saiaga ja kohupiima oskab õunamoosiga segada.

• Tööl issi loeb arvutist lehti.

Isadepäeva kava valmistasid ette Mesimummi rühma õpetajad Kairi Rinaldo ja Aime Kauge. Kairi Rinaldo tuli kontserdi külaliste ette Astrid Lindgreni raamatust välja astunud Röövlitütar Ronjana, kes oli samuti üliõnnelik oma issi pärast ja pani lustakate vahepaladega kuulajad elavalt kaasa elama. Laulude, tantsude ja lavalise liikumisega esinesid eranditult ainult Sindi Lasteaia lapsed ja töötajad, kes suutsid oma jõududega väga hea tasemelise kontserdi esitada selliselt, et saalist kuulaja hinnangul polnudki tegemist ühe lasteaia järjekordse piduliku esinemisega, vaid tõepoolest oivalise kontserdiga.

Pole ka midagi imestada, kui kaks väikest solisti, Karolin ja Mirtel, pääsesid kuu algul toimunud konkursi Sügisulg eelvoorust finaali. „Sindi Lasteaias on saanud pikaajaline edukas laste muusikaline ettevalmistus toimuda eelkõige tänu muusikaõpetaja Helle Salumäe erakordsele pühendumusele,“ ütles lasteaia õppealajuhataja Reine Tänav. Liikumisõpetaja Helle Tõkke pani poisid vahvalt mutionu tantsu tantsima ja  suurte pallidega harjutusi tegema. Suurt elamust tekitasid kolme-nelja aastased aiarühma lapsed kaisukarudega toimetades. Anu Tammearu Mesule aga tegeleb nii laste- kui naisrühmaga. Oma isadele ei esinenud üksnes lapsed vaid ka täiskasvanud. Lasteaia õpetajad tantsisid ja laulsid sama hästi nagu nende hoolde usaldatud mudilasedki.

Samal teemal: