6.oktoobril kogunes Sindi muuseumisse tosinajagu sintlasi, et osa saada ajalooklubi uue hooaja esimesest ajalooõhtust. Muuseumi perenaised Heidi Vellend ja Liia Piile meenutasid kõigile, et on alanud kirjanädal ja kingituseks said kõik soovijad Sindi muuseumi postkaardi. Samas oli võimalik tutvuda stendiga Sindi muuseumi ajaloost ja näha muuseumihoone „muutumismängu“.

Enne teemade juurde asumist tänas Eesti Lipu Seltsi juhatuse liige Urmas Saard seltsimaja juhatajat Priit Kaske sinimustvalge lipu kestva väärtustamise ja lipuseltsile kuuluvate lippude hoidmise eest ning andis tänutäheks kingitusena üle raamatu „Jaan Poska oma ja meie ajas“.

Ene Michelis tervitas kõiki seoses algava Täiskasvanud õppija nädalaga, mille motoks on Õppimine seob põlvkondi. Ajalooklubi eestvedajatele Lembit Roosimäele ja Marko Šorinile anti raamatukogu poolt üle õppija nädalaga seotud meened.

Lembit Roosimäe juhatas sisse ettekanded ning kõneles selle aasta esialgsetest plaanidest ning andis sõna Marko Šorinile, kes jutustas haaravalt Sindi nimega seonduvast. Lembit Roosimäe meenutas vendade Toomsalude elukäiku ja tegevust. Huvitav oli kuulata põliste sintlaste meenutusi Sindi „noorusajast“, nende mälestuspagas on hindamatu varasalv. Peale nn ametliku osa lõppu kostitasid majaperenaised Heidi ja Liia kõiki soovijaid sooja karaski, maitsva pohlamoosi ja keedetud ubadega. Klubilased tutvusid veel pea tunni jooksul muuseumi väljapanekutega ja arutlesid Sindi ajaloo ja ajalooringi teemadel.

Tuleb tõdeda, et muuseumi õhkkond sobib ajalooklubi kokkusaamiskohaks imehästi.
Järgmine kohtumine on kavas novembrikuu esimesel kolmapäeval. Heidi Vellend tutvustab Andres Mathieseni tegevust ja Lembit Roosimäe käsitleb tema vennapoja Mihkel Mathieseni elu. Oodatud on kõik huvilised.

Samal teemal: