Sinimustvalge lipp on Eesti rahvusliku ajaloo väga oluline osa, mida Priit Kask on mõistnud ja oma südames kandnud alates varajasest noorusest Siberis, noorusaastatel Nõukogude okupatsiooni tingimustes ja de facto taastatud Eesti Vabariigis. Alates 2009. aasta 1. maist lehvib ööpäevaringselt Sindi raekoja tornimastis Eesti lipp vaid seepärast, et Priit Kask asendas aastatepikkused arutlused lipu heiskamise teemal kodanikualgatusega ja linnaelanike annetustest kogutud raha eest mastilipu ostmisega.

Eelkõige aga tänab Eesti Lipu Selts Sindi Seltsimaja juhatajat selle eest, et seltsile kuuluvad kümned lipud on olnud hoitud kindlalt mitmete lukkude taga signalisatsiooni valve all hooldatult ja hästi korraldatud viisil.

Tänutäheks kingiti mahukas koguteos „Jaan Poska oma ja meie ajas“. 1920. aasta 2. veebruaril ütles Jaan Poska pärast rahulepingule allakirjutamist Eesti delegatsiooni liikmetele järgmised sõnad: „Tänane päev on kõige tähtsam Eestile tema 700-aastases ajaloos – täna esimest korda Eesti määrab ise oma tuleviku saatust.“ Selle riikliku enesemääratluse kõrval on seisnud oma vääramatus väes Eesti riigi võimsaim sümbol sinimustvalge lipuna kodanike teadvuses ka siis kui de jure Eesti riik pole saanud toimida de facto.

*

Normaalmõõtmetes Eesti lipud on Eesti Lipu Selts muretsenud 2008. aastal tänu Riigikantselei sümboolika osakonna rahaeraldusele.