Auväärne Sindi raad oli juba aegsasti tänaseks varunud lillesülemi, millega linna esimest meest meelespidada. Suuremaid ettevalmistusi ei tehtud, sest rohkemaga poleks ta mingil juhul soostunud, kuna oli seda juba varem selgesõnaliselt välja öelnud nõnda, et kõik võisid temas ära tunda ammu tuntud põhimõttekindla isiksuse.

Põlissintlaseks sündinud mees asus pärast 7-klassilise kooli lõpetamist tööle Sindi vabrikusse, mis on olnud pikka aega selle linnakese peamine tööandja. Vabrikus on töötanud ka tema vanaema ja vanaisa, aga ka isa Aleksander, kes on kuulsaks saanud eduka tõstjana ning Amsterdami olümpiamängudel osalemisega. Pärast Nõukogude armeeteenistust jätkas töömees vabrikus töötamist samaaegselt õpingutega õhtukeskkoolis. 1970. aastal lõpetas ta ökonomisti erialal Tallinna kergetööstustehnikumi.

Aastatel 1971-1975 oli Aleksander Kask ametis vabriku ketrustööstuse vanemmeistrina ja juhatajana, järgnevalt kuni 1993. aastani vabriku metroloogina.

Sindi Linnavolikogu liige on ta olnud alates 1993. aastast kõigil kordadel kuni tänaseni ja saanud valituks alati isikliku mandaadiga. Volikogu esimeheks valiti poliitiku eeldustega mees ka 1996. aastal. Tookord kirjutas Eesti Päevaleht, et valimistulemuste põhjal oli Aleksander Kask Sindi populaarseim mees. Enne volikogu esimeheks saamist oli ta olnud volikogu lihtliige seitse aastat. Kuna Sindi oli kuni 1991. aastani administratiivselt alluv Pärnule, siis esindas ta saadikuna Sindi linna alates 1989. aasta sügisest Pärnu linna rahvaesinduses.

Koit Pikaro iseloomustab oma erakonnakaaslast mehena, kes tühje sõnu ei loobi, käsilolevatesse teemadesse süveneb suure põhjalikkusega ja teeb iseseisvalt enda jaoks selgeks matemaatilised arvutused majanduslike põhjenduste mõistmiseks või tagasilükkamiseks. Ta on inimene, kes väldib tähelepanu, aga soovib olla otsustamiste juures. „Otsuste kaalutlemist ja põhjalikkust näitab seegi, et Keskerakonda astus ta alles 2005. aastal, kuigi varem osales valimistel erakondlikus nimekirjas,“ esitab Pikaro ühe ilmeka näite, et mees pole küünarnukkidega trügija ja eneseupitaja, vaid lähtub oma otsuste langetamisel mõistliku otstarbekuse põhimõttest.

Mitmendast põlvest põlise Sindi kodanikuna tunneb ta praktiliselt peaaegu kõiki väikelinna elanikke ja paljusid inimesi ka nimepidi. Linna käekäik on tal pidevalt hingel. Sindi Gümnaasiumi direktor Ain Keerup ütleb enda töövaldkonnast lähtuvalt, et Aleksander Kask hoiab end hästi kursis haridustemaatikaga. Koit Pikaro sõnul püüab Aleksander Kask hoida end hästi kursis väga erinevate eluvaldkondadega, eriti aga kõige sellega, mis puudutab Sindi linna.

Lausrumalustega Sindi Linnavolikogu esimees ei lepi ja seal, kus ta pole suutnud vastu seista, jäävad need tema vaimu kriipima lõpuni. Muinsuskaitset väärivate hoonete hävineda laskmise pärast valutab Aleksander Kask südat ja leiab, et alati pole arhitektuuriharulduste suhtes toimitud linna majandamisel mitte kõige mõistlikumal kombel. Selle tulemusena on jäädavalt linnapildist kadunud majad ja terved hoonete grupid. Suur küsimärk on ka vanad vabrikumüürid.

Kogenud poliitikut on raske endast välja viia. Näiline rahulikkus ja teatud piirides kannatlik taluvus võib jätta mõnelegi kogenematule algajale poliitikule petliku mulje, et vanahärraga ei olegi tarvis arvestada. Seda suurem on muidugi sel juhul pettumus, kui ilmneb, et nii see siiski ei ole. Aleksander Kask on endiselt tugeva tervise ja hea mõtlemisvõimega linna esimene mees, kes suudab iseseisvalt otsustada poliitiliste kompromisside võimalikkuse ja võimatuse üle.

Tugeva isiku jaoks ei lähe ilmselt korda mõne kollanoka upsakad ütlemised, mis seaks kahtluse alla tema isiku võimekused. 16. septembri Pärnu Postimehes julgeb esimesi poliitilisi kogemusi koguv volikogu liige viidata esimehele, kes ei pruugigi talle meeldida, kuna ei tundvat kaasaegset suhtlustehnikat. Põgusad jutuajamised erinevatel juhuslikel kohtumistel tänase juubilariga kinnitavad üha veenvamalt, et mobiiltelefoni ja Interneti tundmine pole kindlasti inimese vaimse võimekuse ja sisemise kultuuri hindamise mõõdupuuks. Väite tõenduseks on kasvõi see teadmine, et Aleksander Kask ei ole kunagi laiale ilmale enda ajaga kaasas käimist püüdnud tõendada sellega, et tal on olemas nii taskutelefon kui arvuti koos Interneti kasutamise võimalustega. Koit Pikaro kinnitab muheledes, et temal on Aleksander Kase mobiili number olemas ning mobiilkõnesid peetakse pidevalt.

Palju õnne, Aleksander Kask!

Pildigalerii: Aleksander Kask Sindi elus