Ants Laaneots ja Mari Suurväli pärast loengut

Kremli tellimusel on idanaabritel ilmunud mitmete autorite ühistööna viis raamataut: “Проект Россия” 2005, 2007, 2009, 2010 ja “Новая русская доктрина” 2009. Venemaa opositsioon on andnud raamatutele irooniliselt ühiseks nimetuseks “Mein Kampf”. Nimetatud raamatuid lehitsedes luges Laaneots huvipakkuvamaid lõike, mis avasid venelaste varjamatuid kavatsusi tulevikus suurt osa maailmast ise valitseda. Alljärgnevalt on esitatud vaid üksikuid katkeid, mida asjast rohkem huvitatud lugejad võivad ka omal käel põhjalikumalt lugeda.

Koostöös Vene Föderatsiooni presidendi, Venemaa Teaduste Akadeemia, eriteenistuste ja õigeusu kirikuga valminud viie raamatu sisu saab kokku võtta kolme seisukoha kujundamisega: maailm asub katastroofi äärel; õhtumaa on ohu allikaks tervele maailmale ja Venemaast saab tsivilisatsiooni päästja.

- Me oleme tunnistajaks kapitalismi agooniale. Olles jõudnud aastatel 1980 kuni 2000 oma loogilise tipuni, hakkas ta surema. Venemaa on eriline riik. Sellepärast heidab ta kõrvale materiaalse lääne mudeli. Inimkond on silmitsi süsteemse rikkega, mis tekkis fundamentaalsetest valearvestustest.

- Tarbimistsivilisatsioon on planeedi vähkkasvaja. Oma elementaarseks eksisteerimiseks on ta sunnitud hävitama ühiskonna elutegevust tagavad traditsioonilised väärtused. Demokraatia on ohtlikum kui ususektid. Ta formeerib võltseliidi, kes annab võltskäitumise eeskuju ühiskonnale.

- Maksimaalselt tugevaks konstruktsiooniks on monarhia. Tema peamine eelis seisneb võimu legitiimsuses. Monarh esindab maksimaalselt iseseisvat võimu. Selline hiiglaslik riik nagu Venemaa ei vaja ajutist juhti vaid peremeest, mitte diktaatorit vaid isa. „Meie eesmärk - Õigeusklik Tsaaririik.“

- Venemaale toetub kogu maailm. Enam kui kahesajast riigist planeedil on Venemaa ainuke inimkonna kaitsja. Venemaa saab maailma impeeriumiks mitte majandusliku võimsuse pärast vaid tänu õigeusule. Me oleme ainuke, unikaalne ja kordumatu impeerium, perekonna tüüpi impeerium.

- Praegu elab planeedil ligemale 7 miljardit inimest. Selleks, et Maa ressurss taastuks, on erinevatel hinnangutel vaja, et elanikkond oleks 2 kuni 4 miljardi piirides. Sellepärast on vaja „raudse käega“ amputeerida liigsed miljardid.

- Venemaa mõju taastamine naaberriikides eeldab läbimõeldud, laialulatuslikku ja mitmekesist infopoliitikat. Väikest osa ühiskonnast kaasavatest sporaadilistest, vene keele kaitseks läbiviidavatest kampaaniatest tuleb minna üle pidevale, läbimõeldud ja sihipärasele vene kultuuri ekspansioonile naaberriikidesse.

Vene Föderatsiooni lõppeesmärgi kohta öeldakse: „Kui USA ainult imiteerib ja sisuliselt labastab globaalse administraatori rolli, siis Venemaale kuulub see roll õigusega.“

Venemaa juhtivaid ideolooge, Euraasia doktriini autor ja Moskva Riikliku Ülikooli prof. Aleksandr Dugin räägib Venemaa suhtumisest Balti riikidesse järgmist: „Venemaa peab neid vaenlasteks ja ei tee nende seas erilist vahet. See on eliidi, sh ka liberaalide, üldine arvamus... Venemaa ootab globaalset ümberjaotamist. Kui USA-ga midagi juhtub, okupeerime need riigid veelkord. Nii või naa – kas pehmelt või karmilt. See on katkendlik väljavõte intervjuust Leedu venekeelsele Delfile 2010. a novembris.

Venemaa peab ennast iseseisvaks tsivilisatsiooniks, kellel on kõigi teiste suhtes eelisõigused.

Samal teemal: