Turu üldpind on 4500 m2. „Turuhoonesse on planeeritud üle 40 väiksema ja suurema kauplemispinna,” annab selgitusi Heino Mölder, kes on OÜ Signatel juhatuse liige ja Raeküla turu omanik. Kuid kohtade arv ei ühti kauplejate arvuga, kuna paljud on broneerinud ka kaks pinda. Ühe leti suurus on 1,5m2. Lisaks on suurettevõtjate jaoks ka suuremaid kauplemisruume. „Müügisaal sisustatakse kvaliteetse interjööriga samade firmade poolt nagu seda on tehtud näiteks Selveris või kõrval asuvas Rimis,” räägib Mölder.

Praegu käivad seesmised ehitustööd. Vajalikke ümberehitusi ja remonti teostab Paikuse üldehitus- sanitaartehnilisi töid tegev firma Carassius Ehitus OÜ, mille juhataja on Jüri Koger. Töönädala viimasel tunnil oli parajasti ametis üks töömees, kes paigaldas ripplage. Tema oli lahkesti nõus objektil toimuvast ülevaadet andma ja näitas, mis valmis ja kus midagi vajab tegemist. Teisel korrusel on isegi söögiruum, mida saavad peale oma töötajate hakata kasutama turu külastajad.

„Kauplema hakatakse liha, kala, juurvilja, puuvilja ja piimatoodetega. Oma koha leiavad maheda tootjad, samuti mesinduse ja marjakasvatusega tegelevad inimesed, aga ka suuremas mahus tootjad. Ootan erinevate ravimtaimede või sellelaadsete toodete müüjaid. Soovin näha käsitöömeistreid oma tootega turule tulemas.” Selgitab Mölder, millega turul võiks kaubelda. Kui Pärnu Vanal turul moodustavad rõivad võibolla 80% müügi nimistust, siis Raeküla turust peab saama ennekõike toiduainete ja käsitöö turg.
Hoone taga olev killustikuga sillutatud parkla kaetakse unikiviga ja sinna tuleb ümmarguselt 60 välimüügi kohta.

Ajal, mil palju müügikohti ja suuri kaubanduspindu suletakse, on Raeküla turu loomine julge ettevõtmine, mille poolest väärib Heino Mölder ettevõtjana tunnustust ja edu edaspidiseks. Igal juhul rohke müügikohtade broneerijate hulk näitab, et asja vastu tuntakse erakordselt suurt huvi.