Täna alanud esimesed Sindi linna spordipäevad juhatasid sisse enam kui 80 noort vutipoissi, kes alustasid veidi enne keskpäeva pidulikku paraadmarssi raekoja esiselt väljakult Sindi Gümnaasiumi staadionile. Noorte jalgpallurite rivi ees sõitis Sindi talispordi arendaja Kalmer Jürima juhitud lahtine maastur Rocsta Asia. Kõrval istmel istus linnapea Anu Vassvik, maasturi kastis seisid sõudjad Allar Raja ja Kaspar Taimsoo, kes hoidsid kahekesi Sindi linna lippu.

Staadionil tervitas noorsportlasi Sindi Gümnaasiumi direktor Ain Keerup, kes nägi kõigis tänastes võistlejates tulevasi tipptegijaid. Allar Raja nimetati spordipäevade patrooniks ja tema sõnumi juhtmõttena jäi kõlama eeskätt osavõtt, mitte võit, aga ka puhas nauding sellest, mida sportimine inimesele pakub. Siin pole kaotajaid, kõik on võitjad - niisuguse juhtmõttega kuulutas Sindi linnapea spordipäevad avatuks.

Spordipäevade pressiesindaja Kristiina Sauväli teatel võttis turniiri esikoha "Saarde SL Vaprus", keda treenib Argo Tali. "JK Vaprus Pärnu" jäi teiseks, nende treener on Indrek Joost. Kolmanda koha võitis "JK Vaprus Sindi", treener Priit Sõstar.

Turniiri edukam väravakütt oli Magnus Villota "Vaprus Pärnu" võistkonnast, kes lõi ühtekokku 9 väravat. Turniiri edukamaks väravavahiks kuulutati Saarde võistkonna väravavaht Mihkel Nuut.

Sindi linna spordipäevad on esmakordne omataoline spordipidu Sindi linnas, mis mahutab endasse mitmeid erinevaid spordivõistlusi ja vabaaja-sündmuseid.
Spordipäevad pühendatakse Sindi Spordiklubi Kalju 90. juubelile. Sündmuse eesmärgiks on seatud sportlike eluviiside lähemale toomine linnaelanikele ja soov laiemalt tutvustada Sindit spordilinnana. Järgnevatel päevadel toimuvad turniirid võrkpallis, tänavakorvpallis ja tennises. Samuti lastejooksud, perevõistlused, kepikõnd, vabaõhutreeningud aeroobikas ja sõudespinningus, jooksmine läbi Sindi linna jm.

Spordipäevadele oodatatakse mitmeid tähelepanuväärseid külalisi ja teiste omavalitsuste esindajaid. Värskes õhus läbiviidavatele tasuta treeningutele ja võistlustele kutsutakse osalema kõiki huvilisi, ka Sindi asutuste ja ettevõtete töötajad.

Sindi linna spordipäevade peakorraldaja on vabatahtlikest koosnev seltsing „Sindi Sõprade Selts“. Ühendus „Sindi Sõprade Selts“ asutati 13.aprillil 2010.a. mõttega parandada läbi kodanikuaktiivsuse elukvaliteeti ja vaba aja veetmise võimalusi Sindi linnas. Seltsingu sooviks on kaasata kohalikke inimesi, kellega üheskoos muuta linna helgemaks ja tegusamaks. Hiljuti loodud seltsing võtab oma ridadesse uusi liikmeid, samuti oodatakse vabatahtlikke abistajaid spordipäevade korraldamisele. Info telefonidel 5104090  või 51 35 015.

„Kõik huvilised on oodatud võistlustele kaasa elama ja ka ise osalema,“ ütleb Kristiina Sauväli.

Täiendav galerii:

Samal teemal: