Pärnus Eesti lipu 125. juubeliks ettevalmistusi tegev toimkond tuli täna taas kokku järjekordsele töökoosolekule. Laiendatud kujul ja kahes osas peetud arupidamise järel võib juba ühtteist avaldada, mis 4. juunil toimuma hakkab.

Nõupidamise esimesel poolel räägiti sellest, et kell 18 algab Rüütli platsil pidulik Eesti lipu tervitustseremoonia, kus kuuleb pidupäeva kõnet ja vaheldumisi väikese eeskavaga tervitusi kutsutud külalistelt. Kindlasti kujuneb üheks emotsionaalsemaks päevasündmuseks rongkäik Rüütli platsilt rannakõlakotta. Kooliõpilased, erinevate noorteorganisatsioonide esindused, kaitseliitlased jt. kannavad suuri kandelippe, mida on täpselt 125. See arv lippe sümboliseerib sinimustvalge kanga 125. juubelit. Ainuüksi lipukandjaid marsib rivis topeltarvuna. Lisaks Pärnu Noorte Puhkpilliorkester Rein Vendla dirigeerimisel ja teised pidulised väikeste lippudega lehvitamas.

Jutuks oli muidugi ka raha, sest praegusel kitsal ajajärgul pole kellegil tagataskus lisakroone, mida pidutsemiseks hõlpsasti välja käia. Seda enam on tunnustamist väärt Pärnu linnavalitsuse väike panus, kui ta eraldas 8000 krooni lipu päeva korralduskuludeks. Eesti Lipu Selts on eraldanud üle paarikümne tuhande krooni, millest lõviosa läks 35 kandelipu muretsemiseks, et möödunud aastal ostetud 90 lipu asemel tulla pidustustele juba 125-ga. Jääb vaid loota, et ka teised suulisi lubadusi annud ametkonnad ja organisatsioonid toetavad ürituse head kordaminekut oma võimaluste piires.

Endla teatri näitleja Meelis Sarv tutvustas lühikest teatraliseeringu kava, mida kavatsetakse esitada rannakõlakojas. Üksikute, kuni 5 minutit kestvate lavastuste põiminguga, püütakse anda ülevaade peamisest tegevustikust, mis kirjeldab sinimustvalge lipu saamislugu ja tema edaspidist kulgu läbi ajalootuulte.

Nõupidamise teine osa toimus aga Pärnu Eliisabeti kirikus, kus õpetaja Enn Auksmann kohtus toimkonna liikmetega IRL-i Väärikate klubist, Eesti Ühiskonnaõpetajate Seltsist ja lipuseltsist, et arutada piduliku jumalateenistuse läbiviimist. Kell 17.00 algav Eesti lipule pühendatud jumalateenistus kestab 40 minutit, et rahvas jõuaks õigeks ajaks Rüütli platsile. Jumalateenistusel mängib Jaanus Torrim orelil ja esineb noortekoor Eliise.

Omaette sündmus saab olema kollektsionäär Helmut Aasamäe kogus olev rahvuslipp, mis olevat lehvinud iseseisvusmanifesti ettelugemise ajal Pärnu Endla teatri välisrõdul ja mida ta on lubanud juubelipäeval Eliisabeti kirikus rahvale näitamiseks välja panna. Varem on sama lipp olnud kõigile vaatamiseks näiteks Eesti Vabariigi 80. aastapäevale pühendatud Vabadussõja näitusel Pärnu muuseumis.