„Teemade piirangut ei ole kuid eeldame, et osalev töö vastab fotograafi parimale tasemele ehk siis esindab fotograafi, olles ka nagu visiitkaardiks. Fotonäitusele ootame nii fotokunstnikke kui ka fotokunstiga tegelevaid harrastus- ja profifotograafe,“ vahendab Eesti Fotoklubi juhataja Simon Tompel. Näitusel eksponeeritakse töid kahes kategoorias, millest üks on klassikaline fotokunst ehk loominguline eneseväljendus ja teine on fototehniline oskustase, mille alla võivad kuuluda näiteks ka ilusad looduspildid.

Kuna fotokunsti mõiste ei ole nii fotograafidele kui ka laiema ringi inimestele üheselt mõistetav, siis seetõttu on eesmärgiks algatada diskussioon fotokunsti olemuse üle ja viia läbi näitusel osalevate tööde analüüs – selleks korraldame näituse avamisel ka fotokunstiõhtu. Seda võiks võtta kui hariduslikku õhtut seltskondlikus stiilis.

Fotonäitusele saab registreeruda fotoklubi.com veebi kaudu hiljemalt 12. märts kell 23:59 ja pildid tuleb korraldajale üle anda hiljemalt 02. aprillil.

Näitusele registreerunute hulgas on ka rahvusvaheliselt tunnustatud elukutselisi fotograafe Prantsusmaalt, Suurbritanniast, Argentiinast, Portugalist...

Koostöös Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondiga korraldatakse rändnäituse raames heategevuslikke oksjoneid ja fotode müüki, mille tulud lähevad Eesti Fotoklubi fotokunstifondi ja enneaegsete imikute hingamispuudulikkuse probleemide raviks vajaliku SiPAP aparaadi ostuks.

Eesti Fotoklubi tegeleb fotokunsti edendamisega, fotode analüüsi, fotonäituste ja fotomüügi korraldamisega ning toimib fotograafide ja fotoklubide ühendusena.

Fotograafia ei ole eesmärk vaid sõnumikandja!

Fotonäituste lisainfo ja registreerimine: www.fotoklubi.com/visiitkaart2012/