Endla teatri noortestuudio näitlejad Liina Press ja Kätrin Kimmel mängisid klouni rollis, Janika Maidle oli Pipi-Pikksukk, akrobaatilises liikumises tantsis Caroliina Tagopert, heasüdamliku jutuga piraat oli Kristjan Järve ja tsirkuse direktori ülesannetega tuli suurepäraselt toime Mesimummi lasteaia rühma Rukkilill õpetaja Jaanika Meigo.

Krutskeid täis Pipi oskas koos härra Nilsoniga rääkida lastele küll sellest kuidas 1. aprillil olematuid asju tõepähe luisates nalja tehakse, aga polnud iialgi kuulnud midagi tsirkusest. Selline ülestunnistus tegi muidugi tublidele teadjatele lasteaia lastele palju nalja ja seda suurema põnevusega jälgiti direktori ning Pipi omavahelist vestlust. Mustkunstniku pole vist kordagi varem nii õnnetuna nähtud kui seekord, sest jänku oli kadunud ja nii õngitses trikimeister vaid ühe kuivanud porgandi kübarast välja. Seevastu rohkem nalja valmistas pealtnäha ülimalt heasüdamlik piraat, kes sõi banaani ja pani koore spetsiaalselt kellegi jaoks maha. Nii see õnnetu kloun koore peal libises ja poolsurnuna end lebama jättiski, kuni sama piraat naljamehe uuesti üles äratas. Caroliina õhuline tants lubas viivuks südamlike naerupahvakute vahele puhkepausi, et taastada hingamise rütmi ja koguda uute naermiste jaoks jõudu.

Lõpuks tantsiti üheskoos tibukeste tantsu ja lauldi laulu „Kui sul tuju hea, siis käsi kokku löö...” Edasi valisid lapsed noori näitlejaid, keda enda juurde rühma käekõrval juhatada, et siis isekeskis aprilli naljadega jätkata. Lapsedki olid juba aegsasti 1. aprilliks valmistunud ja öelnud kõige tõsisemal viisil, mida nad ühest või teisest asjast arvavad teadvat. Koridoris oli väljapandud laste ütlemiste kohta terve suur stend. Olgu siin meenutuseks mõned terad, mille puhul on suurtel inimestel raske otsustada, kas naerda või tõsiseks jääda: „Pensionär on inimene, kes laseb bensiini autosse; sokid peavad jalas olema selleks, et jalad mustaks ei saaks, tervislikult tuleb toituda sellepärast, et sinu sees olevad torud katki ei läheks jne.”

Pärast mudilastega kohtumist tutvustas Kristjan Järve mõne sõnaga Endla noortestuudio tegevust. Noored näitlejad käivad harjutamas kahel korral nädalas. Harjutused kestavad 2 tundi. Ühel päeval on näitlemisharjutused, mida juhendab lavastaja Enn Keerd ja teisel päeval nädalas tehakse hääle harjutusi. Hääleseadet annab Triin Lepik. Praegu on noortestuudios 10 õpilast Pärnu linna erinevatest koolidest. Üks õpilane käib koguni Kilingi-Nõmmelt näitemängu õppimas. Millega lavale tullakse, seda ei tahetud veel rääkida.

Noortestuudioga alustasid Endla teatri näitlejad Piret Rauk ja Enn Keerd 2004. aasta 3. oktoobril. Tookord tuli kokku tosinkond gümnaasiuminoort Pärnu linnast. Tööd alustati hääleseade, keha liikumise, teksti ja mõtte edastamise oskuste omandamisega. Kahjuks Piret Rauk jäi stuudiotööst kõrvale kuna valiti Kuressaare Linnateatri juhiks.

Esimene lavateos valmis Pärnu piigade Sandra Sillaotsa ja Liisu Krassi kahasse kirjutatud näitemängu “Tühi voodi” põhjal, mis oli dokumentalistikakonkursi “Mis toimub?” väljavalituks osutunud töö.

2006. aasta veebruaris esietendus Endla Küünis noorte dramaturgide ja stuudio ühise töö tulemusena lavastus "Sõbrapäev". Etendus kujunes väga menukaks, mida käidi vaatamas kaugematestki paikadest ja mängiti ka võõrsil.

2007. aasta märtsis tõi noortestuudio vaatajateni läti noore dramaturgi Ansels Kaugersi esiknäidendi „Päikesetõus Volli juures”, millele tõlke tegi Kalev Kalkun.

2008. aastal lavastas Enn Keerd Eva Koffi näidendi "Mirr". Jutustus rääkis loo 14-aastasest Mirrist, kes püüdis toime tulla teismelise ealise keerulise eluga.

Möödunud aastal jaanuaris esietendus Enn Keerdi lavastuses "Oma elu superstaarid". Näitemängu autoriteks on Triinu ja Laura-Marie Ojalo. Näidendis käsitleti noori erutavaid teemasid: kodu, kool, sõprus, ideaalid, hirmud täiskasvanute maailma ees ja esmane armumine.

Jääb vaid oodata, mida huvitavat ja põnevat toob Endla Noortestuudio lavale 2010. aastal uute andekate noorte osavõtul.