Fotodel: 1) Nikkon Hummeri võitja; 2) päkapikud tantsivad; 3) Koit Toome; 4) Jorma Puusaag

Õhtul kella kaheksaks olid nutikamad ostjad juba aegsasti eeltöö ära teinud, soovitud kauba välja valinud ja ootasid vaid aega, mil hind kukub. Nõnda nagu lubatud, langetati hindasid märkimisväärselt väga paljudel kaupadel. Neli tundi oli parajalt pikk aeg selleks, et ostjad jõudsid oma kaubavalikud teha ja leida mahti ka meelelahutuseks.

Hilistel tundidel lahutas meelt ainuüksi hetkeline kohtumine imeelavate päkapikkudega. Päkapikke tuli pidevalt vastu ülevalt ja altpoolt kõigil viiel korrusel ja täiesti erinevatelt suundadelt. Kes jalutas, kes sirutas mugavalt jalga tugitoolis, kes jagasid õhupalle, kes tantsisid nii lõbusas hoos, et oleks tahtnud mõne neist lausa peopesale tõsta. Kuid piisas ka kütkestavalt lõbusast naeratusest. Nemad vist ongi kõige sagedasemad jõulukuu külalised Pärnu Keskuses, sest juba eelmisel pühapäeval veetsid nad mudilaste ja suurte inimeste seltsis aega ning õpetasid lastele kenasid kombeid. Kuuldavasti teevad nad sama ka järgmisel ja ülejärgmisel pühapäeval. Tavaliselt poetavad päkapikud maiuspalasid aknale jäetud sussi või suka sisse, aga selles majas lähevad nad alati nii hoogu, et pakuvad ilma end varjamata otse suurest korvist kompvekke.

Alates poole kümnest iga tunni järel loositi kolmel korral erinevate firmade poolt välja pandud lotovõite. Iga järgmise loteriiga läksid võidud aina suuremaks. Kahjuks ei jätkunud kõigil kannatlikust oma õnnelikku momenti ära oodata ja nii oli fortuuna rolli täitval päkapikul mitu korda rohkem tööd uute sedelite noppimise ja ettelugemisega. Mida tähendab pikalt ja visalt seismine võimalikult lähedal pisikestele päkapikkudele, seda sai õhtu viimase loosimise ajal teada hästi suurt kasvu mees, kui päkapikk Janne teatas, et Kristjan Aas on võitnud Strand SPA & konverentsihotellilt aastavahetuse paketi kahele.

Fotodel : 1) Kristjan Aas; 2) Lillekaupluse poolt väljapandud kuuse loosimine

Tublilt ootas oma õnnehetke ka Sandra ent see hääbus sama kiirelt kui oli saabunud, sest 750 kroonine kinkepakk pubilt Bumerang oli ainus sedasorti üllatus, mille üleandmisel pidi päkapikk tuvastama ka saaja vanuse. Kahjuks jäi 15 eluaastast väheks, et kena mustriga kotike pileti omanikule loovutada. Nii leiti alles kolmandal katsel sobilik omanik, kelle kätte võis Bumerangi kingituse ulatada.

100 krooniseid kinkekaarte panid välja Pärnu Keskus, Liilia Kullasalong, Sangar, Rahva Raamat, kingitused Eccolt ja KaiMon. La Senzalt sai üks poodleja läbi päkapiku õnneliku käe koguni 500 kroonise elektroonilise kinkekaardi. XS mänguasjade müüja tõi loteriile suure Nikko Hummer puldiga juhitava mänguauto.

Üks ja ühine hinnaline võit jagati kõigile võrdselt välja pool tundi enne südaööd kui lavale tulid Koit Toome ja Jorma Puusaag. Nende meeste esinemine ummistas 2. korruse vahekäigu eskalaatorite kohal täielikult ära. Isegi eskalaator jäi viivuks seisma, et tütarlastel oleks kõrgemal trepil parem mehi kuulatada. Kuid turvamehel polnud see meeltmööda ja nii kulgesid eskalaatori astmed peagi taas oma igavat ringkäiku. Ainult kuulajatel polnud igav ja mitte kellelgil polnud kiiret rahvahulgast läbi trügimisega, sest Jorma akustilise kitarri kõla ja Koit Toome hääl panid inimesed vaikides kuulama või tormiliselt plaksutama ning päkapikud kõige hoogsamalt tantsima.

Millised on ostuöö kaubanduslikud tulemused arvude keeles, sellest saab rääkida siis kui numbrid on kokku löödud. Siiski olid kõik kauplejad üksmeelselt juba ilma arvutamata väga rahul. Isegi Rahva Raamat jäi läbimüügi hulgaga täiesti rahule ehkki hindasid langetati kõigest 10%, mis polnud võrreldav 20, 30 või hoopiski 50% hinnaalandusega. Mitmed firmad väljendasid arvamust, et taolisi öid võiks isegi iga paari kuu tagant korraldada. Pärnu Keskuse turundusjuht Kristi Raidla vaatab asjale siiski teise pilguga ja leiab, et liiga sagedane hindade langetamine pole ärilises plaanis väga mõistlik. Siiski peab ta täiesti optimaalseks sageduseks kaks kuni kolm korda aastas.

Fotod: 1) Kristi Raidla on vaatamata väsitavale päevale ja hilisele ajale endiselt reibas; 2) ostuöö Pärnu Keskuses