Fotodel: 1) Õpetaja Enn Auksmann läidab valge küünla, 2) Keskväljaku kuusel on tuled süttinud

Kristlikes pühakodades algas tänane päev esimese adventpüha jumalateenistustega. Eliisabeti kirikus peeti hommikune ja õhtune missa. Lisaks sellele toimus algusega 14.30 veel kontsertjumalateenistus, kus esines sama koguduse tütarlaste koor Elise ja üheskoos võis laulda mitmeid jõululaule.

Õpetaja Enn Auksmann luges piiblit ja tõi ootuse mõtte noorusest võetud lihtsate mälestuste abil elava näitena kuulajateni. Kirikus läidetud suurest küünlast süütas ta valge küünla, mis sümboliseerib tänulikkust ja rõõmu. Sellesama tulega sammus ta läbi linnatänavate Keskväljakule, kuhu vihmast hoolimata oli kogunenud suur hulk rahvast.

„Kuidas olen elanud oma elu siiamaani ja millisena näen seda tagasivaates,” esitas Auksmann küsimuse peale seda kui oli toonud tegelikkuses sündinud elulise näite edukast mehest, kes hetkega kaotas tervise, töö ja isegi mälu. Alles jäi vaid armastusega toetav perekond. Sõnumi lõpus osutas ta küsimusele, kas me oskame hinnata kõike, mis meile on kingitud ja kas teame alati, mida selle kõigega tahame peale hakata. "Olgu see tuli, mille ma olen toonud ja teile edasi annan, meenutuseks imelisest võimalusest, mis on meie kätesse antud iga päev uuesti," tõi ta jõuluvalguse mõtte rahvale lähemale.

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi kutsus advendi ajal nägema inimesi, kes vajavad abi. „Olgu selle aja märksõnaks armastus, hoolivus, andestamine. Kui teil endal on mingi mure, siis ärge häbenege seda muret jagada. Jagatud mure on pool muret ja kui te näete, et keegi vajab abi, siis ärge minge temast mööda vaid ulatage talle käsi ja aidake teda,” esitas Kivimägi mitmetuhande aasta vanuseid kristlikke põhimõtteid. „Ärge oodake ka seda, et teile helistatakse vaid helistage ise. Kui helistate ise, siis helistatakse ka teile,” julgustas linnapea olema rohkem avatud oma muredes. Ta soovis vastupidiselt sellele vihmasele ilmale imekaunist advendiaega ja kokku hoidmist, et saada hakkama ükskõik kui suure murega, mis meie ette veeretatud on.

Peaväljaku jõulupuul süttisid valged ja sinised tuled ja kõik, kellel oli soovi, võisid võtta oma kodudesse kaasa heast sõnumist süüdatud tule. Meeleolukat muusikat mängis puhkpilliorkester Saxon. Laulis segakoor Endla. Enn Keerdi juhendamisel esinesid teatri noortestuudio näitlejad