Pernau Rahwateatri tegemisi tutvustavast kodulehest võib ladusalt põnevas sõnastuses kirjutatud tekste lugedes saada noore Nooruse Maja teatritrupi kohta teada mõndagi huvitavat.

Esimene kokkusaamine toimus harrastusteatril 2010. aasta septembris. Ideele, luua ka Pärnusse Rahvateater, tuli Meelis Sarv. Nooruse Maja tihedasse graafikusse leiti sobiv prooviaeg ja idee kuulutati välja läbi ajakirjanduse ning sotsiaalsete võrgustike. Kohale laekus ligi paarkümmend teatrihuvilist. Pandi paika hulganisti tehnilisi pisiasju nagu kooskäimisaeg, tasu ja pikemad tegevusplaanid.

Nimeks sai Pernau Rahwateater, katusorganisatsiooniks Pärnumaa Rahvakultuuri Keskselts ja kooskäimiskohaks Nooruse Maja.

Esimesed kokkusaamised sisaldasid põhiliselt tutvumismänge, hääle - ja lõdvestusharjutusi ning luuletuste, jutukeste ja anekdootide esitlusi. Anekdootide esitamisest kasvas sujuvalt välja seotud kava, millega esimese kooskäimiskuu lõpuks ka avalikkuse ette astuti.

Esimene esietendus õnnestus tegijate arvamuse kohaselt sajaprotsendiliselt! Kõik olid väga tublid, särasid oma rollides ja teise pildi vihmahoog sobis laval olijaile suurepäraselt. Pärtel juhtis mängu, nautis publikut ja üllatas positiivselt kõiki, ka teda ennast. Juhan, Isabella, Preester, näitejuht, Don Fernando ja kõik teised jutustasid publikule loo, mis neid ebamugavale, märjale, kivist istumisele pooleteiseks tunniks naelutas ja kaasa elama kutsus.

Ka eelseisvad järgmised etendused on kõigile teatrisõpradele tasuta

Siia klikkides jõuad ka nende kodulehele