Audru panoraam

AS Maru Ehituse kinnisvaraarenduse projektijuht Vardo Loks selgitas, et nende firma projekteerib ja ehitab kaubanduskeskuse Maksimarketi ruumikava ja funktsionaalsust arvestades ning üürib selle Eesti tarbijateühistu keskliidule (ETK). Hoone on kavandatud ehitada kahes ehitusjärgus. Esimese etapina ehitatakse 4700-ruutmeetrise üldpinnaga hoone, kus lisaks Maksimarketile leiavad allüürnikena koha veel apteek, söögikoht, lemmikloomatarvete ja lillekauplus. Läbirääkimised käivad veel teiste toodete ja teenusepakkujatega. Hoone arhitektuurne lahendus on omanäoline ja ei kopeeri seniseid Maksimarketeid. Hetkel on käimas pinnase koorimine ja vundamendi kaevetööd, hoone karp on valmis järgmise aasta jaanuaris. Ostjatele avab ETK kaupluse uksed 2013 aasta juulis. Kaubanduskeskuse juurde rajatakse 850 m2 jalgteid ja 8200 m2 kõvakatteid 200 auto parkimiskoha ning juurdesõidu teede tarbeks.

Teise etapi ehituse algusest on hetkel veel vara rääkida, kuid siiski ütles Loks, et tulevase juurdeehitusega laieneb kaubanduskeskus ca 2000 m2 võrra.

Praegu on ETK Maksimarket esindatud Harjumaal Saue vallas, Tallinnas Lasnamäel, Tartu Lõunakeskuses, Rakveres, Paides, Viljandis ja Võrus.