Sindi paisu ja mittetoimiva kalatrepi problemaatikaga tegeleva rahvaalgatusliku töörühma esindaja Hans Solli initsiatiivil korraldatud rahvakoosolekule oli kutsustud keskkonnaministeeriumi esindajad, paisu omanikud ja vastava ala insenerid, samuti omavalitsuste töötajad, kelle hulgas viibis ka Sindi volikoguliige Aleksander Kask

Kuulati ametnike poolt esitatud ülevaadet hetkeseisundist ja tutvuti omanike pakutavate kavatsustega. Kodanike mõtteavaldustest ja küsimustest jäi kõlama tungiv soov, et aastakümneid vesikonna seisundit pärssiv tõkend leiaks kiiresti ootuspärase lahenduse.

Kohtumise lõpul esitas rahvakoosolek kokkuvõtva ühispöördumise keskkonnaministrile Jaanus Tamkivile. Pöördumises nendidakse, et paisu omanikud ja ministeeriumi ametnikud on käesolevaks ajaks esitanud kalade ülepääsu võimaldamiseks kõikvõimalikke alternatiive. Osalejad toetavad ülekaaluka häälteenamusega paisu lammutamise ettepanekut, kui ainsat kalade täielikku rändeteed avavat võimalust.

Kuna ministeerium on teatanud, et paisu omanikega alustatakse intensiivseid läbirääkimisi, siis soovitakse järgmisel rahvakoosolekul kuulda keskkonnaministri konkreetset tegevuskava.

Survegrupi ettepanekul soovitakse ministriga kohtuda hiljemalt mai lõpul.

Vaata samuti:

Sindi paisu kalatrepp vajab uusi lahendusi (Kalev.ee 26.11.2008)