Möödunud aasta suve lõpul kirjutas Sindi Linnavalitsus Sihtasutus Keskkonnainvesteeringute Keskusega (KIK) sõlmitud laenulepingule alla, mis tagab ehituseks vaja mineva linnapoolse rahastamise osa kogusummas kuni 21,040 miljonit krooni. Laenu tagasimakse intressimäär on 2% + euribor. Ehitajale maksab KIK otsemaksekorraldustega, mistõttu laenuraha ei käigi n.ö. füüsiliselt läbi linnamaja. Laenulepingu sõlmimisel lähtuti taotluseelarvest, mis on koostatud ehitusbuumi kõrgajal. Varem teiste toetuse saajate poolt läbiviidud hangetel on tegelikud hinnad kujunenud ca 40-45% taotluseelarvest madalamaks.

Toetuse saaja on küll OÜ Sindi Vesi, aga kuna nimetatud ettevõte kuulub 100% ulatuses Sindi linnale, siis on seni kogu asjaajamisel linnavalitsus toeks olnud. Samuti on linnavalitsusel ka kogemusi analoogsete projektidega, kuna linn on olnud tellijana juba kolme analoogse projekti juures. OÜ Sindi Veega koostöös viidi läbi hange projektijuhi leidmiseks. Hanke võitis OÜ Ekoekspert, mida juhatab Ranno Mellis. Sama firma koostas ka kehtiva ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni arenduskava. Ranno Mellisega on linnavalitsus saanud head koostööd teha juba alates 2004.aastast, mil ta töötas projektijuhina 17 väikelinna programmi juures. Selle programmi raames rajati veetoru Reiust Sinti ning läbi pumbajaama ühendati olemasoleva võrguga.

Projektijuhi korraldamisel on läbi viidud projekteerimishange, mille võitis AS Sweco Projekt. Tegelikult on projekteerimistööd lõpusirgel ja kuu lõpuks peab valmis töö olema Sindi Vee laual. Siis saab korraldada ehitushanke ja kui ei tule pakkujate vahel vaidlustamisi, peaksid kopad hakkama juunis mürisema. Kokku kaevatakse Sindi linnas selle töö käigus üles ja taastatakse 18 km tänavaid.

Kahjuks levivad kuulujutud, et ehitus peatub. Peatada seda protsessi on ääretult raske, kui mitte võimatu ja ei ole see olnud plaanis eelmisel linnavalitsusel ega ka võimuloleval.