Haapsalus on hea!

Haapsalu Kultuurkeskuse direktor Gülnar Murumägi tutvustab eaka kuurortlinna kultuurikava. Haapsalu kuurordisuve juhatab sisse Kuursaali avapidu jazzkontserdi ja Lilli Jahilo moeetendusega, filmifestival ning piiskopilinnuse avatud uste päev. Kuurordihooaja vältel pakub Haapsalu suvemuusikakontserte, põnevaid ettevõtmisi ning lihtsalt mõnusat olemist.

Kuursaali uksed avanevad jazzirütmide ja moeetendusega

Haapsalu kuurordisuve juhatab sisse Kuursaali avapidu 30. aprillil. Kell 19 täidab oma võlu ja sarmiga Kuursaali Moskva jazzistaar Anna Buturlina, kes on tõsine pretendent Venemaa parima jazzihääle tiitlile. Venemaal musitseerib lauljatar vaid parimate jazzmuusikutega, tema repertuaaris on põhiliselt jazzi peavoolu kuuluvad palad.

Peale kontserti toob Kuursaalis oma kevadise kollektsiooni avalikkuse ette moedisainer Lilli Jahilo. Kollektsiooni loomiseks on tõuke andnud just Haapsalu rannaäär ja Kuursaal. Esitlusele tuleb valik Lilli Jahilo disainerikäekirjale kõige omasemastest rõivastest, mida ühendab naiselik, elegantne ja romantiline joon. Puuvillane pits, pastelsed toonid ja õhkõrnad siidkangad lubavad tõeliselt hurmavat suve.

Piiskopilinnus avab väravad vanasse aega

30. aprillil kutsub ka vana piiskopilinnus uusi atraktsioone uudistama ning ootab kõiki avatud uste päevale. Sel aastal on küllaga põhjust keskajaväravatest sisse marssida. Kui eelmisel aastal köitis maagiahuvilisi vana alkeemialaboratoorium ja Leonardo tiibadega laev, siis sel aastal pakuvad põnevust valge daami vangla, keskaja kooliruum ja hospidal. Koolitoas saab ülevaate sellest, mida keskajal toomkoolis õpiti ning igaüks võib katsetada vahatahvlile kirjutamise oskust. Hospidali väljapanekus on esimesel korrusel haigete vastuvõturuum, teisel korrusel aga arsti töökamber, kus saab teada keskaja ravimite valmistamisest ja ravivõtetest. Ja muidugi on siin üheks teemaks katk, millega keskaja arstid sageli silmitsi seisid.

Õudne filmifestival

Romantikalinna kuulsa legendi - Valge Daami - kurvale loole pakub konkurentsi 29. aprillil algav peaaegu sama legendaarne Haapsalu Õudusfilmifestival. Festival tutvustab Eesti ja lähiriikide kinopublikule õudus-, fantaasia- ja kultusfilmide žanre ning maailmakino varamut läbi võimalikult laiahaardelise ja kaasaegse filmivaliku. Rahvusvahelises mõõtmes on HÕFFist kujunenud väike, kuid omanäoline ja tunnustatud filmifestival, mida kiidetakse tänu unikaalsele atmosfäärile ja tugevale programmile. HÕFFi rahvusvahelist mainet kinnitab ka festivali jätkuv valimine rahvusvaheliste ning maailmaesilinastuste toimumispaigaks. Aastate jooksul on HÕFFi väisanud mitmed mainekad filmikülalised nagu kultusprodutsent Brian Yuzna, “Navigaator Pirxi”režissöör Marek Piestrak, näitleja Nadya Brand ja paljud teised. Nii on kinosaalides ja Haapsalu lokaalides võimalik kohtuda HÕFFi rahvusvaheliste filmikülalistega. Haarake sellest võimalusest kinni!