Täna toimus Pärnu raekoja saalis järjekordne Sindi paisu teemaline käramine. Kokkusaamisel viibisid paisu omanik, harrastuskalurid, kalandusasjatundjad ja keskkonnaministeeriumi esindajana asekantsler Harry Liiv. Rahvast oli võrreldes viimase kogunemisega märgatavalt vähem. Võimalik, et ministri enda kohalolek toonuks saali puupüsti täis. Paraku keskonnaminister ise ei pidanud vajalikuks või ei võimaldanud ajagraafik rahvaga kohtuma tulla ehkki just nõnda oli kavandatud.

Kes on püüdnud asjade üldist seisu enamvähem pidevalt jälgida, nende jaoks polnud ei paisu arendajalt ega keskkonnaministeeriumi poolelt midagi oluliselt uut kuulda. Väljaarvatud mõned üksikud episoodid saalipoolelt, mida ei saanud eriti adekvaatse hinnanguna võtta kuna ei haakunud hästi põhiküsimusega.

Huvipakkuvaks muutus pooleteise tunni ettekannete ja küsimuste-vastuste vahetamise järel kohtumise kokkuvõttev sõnavõtt, milles Hans Soll tegi mitmeid tõsiseltvõetavaid kriitilisi viiteid. Kodanikualgatuse korras ellukutsutud survegrupi eestvedaja Hans Soll tegi paljastava avalduse eriti keskkonnaministeeriumi aadressil, millele kohalviibinud asekantsler Harry Liiv jättis täielikult vastamata, kuigi varem paistis ta silma osava rääkijana ja ebameeldivatele küsimustele sama leidlike vastustega.

Hans Soll tegi kokkuvõtva järelduse, et keskkonnaministeerium polegi kahe kohtumise vahepealsel ajal Sindi paisu küsimusega tegelenud. Ilmselt see oli ka põhjus, miks veel vahetult enne ministeeriumi poolt määratud kohtumise kuupäeva polnud ametnikel selgust, keda Pärnusse saata või kes peaks end paisu küsimustes ettevalmistama. Koguni sooviti kohtumist hoopiski edasilükata. Kriitikast ei pääsenud ka Sindi Linnavalitsus ja volikogu, kuna tema teada pole Sindi linn vähemalgi määral tegelenud lahenduse otsimisega, mis võimaldaks siirde- ja poolsiirde kalade pääsu teisele poole paisu.

Järgmine kohtumine planeeriti septembrisse. Siis tahetakse juba tõepoolest kohtuda ministriga, kellel on rahva ees poliitiline vastutus.