Homme, 4. juunil kolmandat korda toimuv festival Avatud Uksed kutsub Haapsalut avastama. Festivali eesmärk on näidata neid paiku, kuhu tavaliselt ei sattuta, rääkida põnevaid lugusid ning tutvustada huvitavaid inimesi. Selleaastane festival Avatud Uksed viib Haapsalu vanu aadlimaju avastama, õpetab aedu kujundama, pakub kireva valiku galeriikontserte ning palju muud põnevat nii suurtele kui väikestele.

Päev algab kell 10 Haapsalu Loomekeskuse õuel aiakujundamise töötoaga, kust on mõnus põigata koos „isikliku giidiga“ vana piiskopilinnust avastama või sallimuuseumisse Haapsalu salli kudumist õppima. Uudishimulikud ja ajaloosõbrad saavad võimaluse kiigata Haapsalu Kuursaali tavaliselt suletud ruumidesse ning avastada koos Tõnis Paduga Haapsalu aadlielamuid. Homme avaneb ainulaadne võimalus tutvuda De la Gardie lossiga – varem oli hoone suletuna erakätes ja aasta pärast saab tast hooldusravihaigla. Lapsi ootavad külla nii Haapsalu Lasteraamatukogu kui Iloni Imedemaa. Kella kolmest algab SEE teatris kohtumine Soome režissöör Ville Mäkeläga ning vaadatakse tema filmi „Lemmi armastus“, mis räägib. Ants Laikmaa lemmikmodellist. Kella viiest alates saab igal täistunnil nautida kontserte kunsti keskel. Laupäeval avab suvehooaja ka Evald Okase Muuseum, kus kell 5 on kahe näituse avamine ning jookseb dokumentaalfilm Evald Okasest.

Kell 23 Linnagaleriis algav GLÄMM FINALE kutsub aga proovima, kuidas maitseb graafilise disaini paremik glämmbändi Kasemahlake kastmes. Glamuurne Kasemahlake on ainulaadne nähtus Eesti muusikamaastikul ja on tänaseks saavutanud esimese järgu staari staatuse. Nii mõnegi põlvkonna muusikaline maitse on elitaarseks kujunenud just tänu glämmbändile Kasemahlake. Kasemahlakest seob Haapsaluga Valge Daami linnas üles kasvanud Anne Õuemaa, üks bändi asutajatest.

Festivali kava leiab siit