Tutvus kuningboaga Villa Ammendes

Tänane isadepäev pakkus pärnakatele mitmeid erinevaid vabaaja veetmise võimalusi alates lähedasest kontaktist madudega ja jätkudes tuletõrje, kaitseliidu ning politsei varustuse uudistamisega, lisaks muudki silmale põnevat.

Pool tundi enne südapäeva hõivas Pärnu minizoo peremees Peeter Põldsam Villa Ammende ühe toa, kus lasi vabalt liikuma kuningboa ja büütoni. Mõlemad olid väga leplikud ja väänlesid enamasti ümber külastajate käsivarte või otsisid liikumiseks teisi keha piirkondi.

Kõigil roomajatel siiski nii vabalt toimetada ei lastud. Efa (echis carinatus) omab rästiklastest kõige toksilisemat mürki ja suremuse tõenäosust hinnatakse efa hammustuse tagajärjel 33%. 60-80 cm pikkuseks kasvavad efad elavad kuivades, liivastes või kivistes kõrbetes ja poolkõrbetes: Indias, Pakistanis, Afganistanis, Sri Lankas, Iraanis, Araabias. Läbi klaasi võis näha veel teisigi roomajaid.

Kõige rohkem kogunes lapsi koos isade ja emadega spa- ja konverentsihotelli Strand perepäevale. Esimesena torkas silma tulipunane Karl. Tuleva aasta märtsis neljaseks saav redelauto valmis Man tehases baasmudelina, millele Saksa

firma Metz paigaldas vajaliku spetsiaalse päästetehnika. Üks tähtsamaid on selle juures 32 meetrini välja sirutuv redel, mida täna proovis esimesena Nublu. Kui kõrgust oli piisavalt nauditud, tuli ta madalamale tagasi ja suundus Strand hotelli Jurmala saali suure akna taha. Saalis toimetavatele lastele tekitas see trikk palju nalja ja kõik tormasid akna juurde, et ninad vastu klaasi lössi surutult talle võimalikult lähedale pääseda.

Jurmala suures saalis demonstreeriti mitmesuguseid relvi. Kõigil oli võimalik vastavalt oma kaalule proovida kangi tõstmist või harjutada ergomeetril. Spordiklubi Fitlife’i ja Kimberi jõusaal korraldasid võistluseid isadele. Isad ja emad kasutasid võimalust tervise testimiseks.

Hullult elevust tekitasid alkoprillid, mis mõjuvad tasakaalule ja reaktsioonile alkoholijoobe sarnaselt. Nende abil saab selgemaks, miks alkohol ja liiklus mitte kuidagi ei sobi omavahel kokku. Alkoprillid moonutavad nägemist selliselt, et saab kogeda ebameeldivat joobesoleku tunnet ja isegi kõige lihtsamate liigutuste koordinatsioon on tugevalt häiritud. Prillide ninale asetamisel tekkis vaatest topeltkujutis. Ainult kõige tublimad suutsid põrandal olevat palli jalaga nõned korrad togida. Hiljem selgus, et kavalamad sulgesid ühe silma ja siis oli tulemus edukam.

Pärast mitme promillist „joovet“ oli tahtmine taas värske õhu kätte minna. Abipolitseinikud demonstreerisid ratsahobust, kelle selga said ka kõige pisemad istuda. Kohati võis märgata autorooli taha istuda soovijate järjekorra tekkimist. Need polnud tavalised vanemate sõiduautod, vaid sõjväelise otstarbega suured ja võimsad masinad. Sama põnev oli paljude jaoks ka tuletõrje- või

politseiauto roolis istumine, aga mõnigi nautis autokasti kõval pingil istumist. Hotelli ees parklas põles suur tuli ja seda võis minna kustutama, et õppida vahtkustuti käsitlemist.

Kõrval murul oli püsti kaitseliidu telk ja sees küdes ahi, mille juures sai end väga hästi tunda. Telgi ees õpetati moodust kuidas ilma tiku või tulemasinata tuld süüdata ja võis selga proovida sõjaväelist riietust.

Kavas olid ka Noorkotkaste ja Kodutütarde jutustused põnevatest juhtumitest.

Samal teemal: