Konkursiga loodetakse leida põnev ja uudne lahendus veebruaris toimuva 9-päevase Jääfestivali ajal Rüütli, Hommiku ja Pühavaimu tänaval asuva festivaliala katmiseks. Katus loob külmal ajal ilmastikuolude eest kaitsva soojema festivalisüdame koos kontsertide ja tantsuõhtute, välikohvikute, töötubade ja müügikohtadega. Kergkatuselt oodatakse, et see oleks kasutatav ka filmide näitamiseks ja näituste eksponeerimiseks. Peale Jääfestivali kasutatakse kergkatust Pärnu Vallikäärus juunikuus toimuva veefestivali ajal.

Jääfestival on Pärnu turismiklastri ettevõtete, linna ja maakonna omavalitsuste ning paljude liitunud organisatsioonide ja õppeasutuste koostööprojekt, kus 9 päeva jooksul on festivalikülastajatele tegevust spordist muusika ja kunsti ning lasteüritustest teatrigala ja klassikalise muusika kontsertideni. Festival toimub 18. veebruarist 27. veebruarini.

Festivali ajal ehitatakse Pärnusse Lotte lumelinn, avatakse uisuväljakud, tõukekelkude laenutus ja lumepiknikuonnid. Linnas algavad saanisõidud, toimub Eesti toidu festival, matkad ja väljasõidud maakonda ning palju muud põnevat. Festivalile oodatakse üle 20 000 inimese.

Tegemist on esmakordselt nii laiaulatusliku koostööprojektiga, kus festivali korraldamisse on kaasatud pea kõik Pärnu ja maakonna hotellid, spaad, restoranid, omavalitsused, koolid ja kultuuri- ning spordiorganisatsioonid. Festivaliinfo: www.waterfest.eu