Esimestena astuvad teisipäeva õhtul alates kella seitsmest lavale Sindi Seltsimaja isetegevuslased, kes esinevad tunnikese kestel kõige erinevamate etteastetega. Nende esinemiste kohta ütles lühitutvustuse Priit Kask. Pärnu kihelkonna seelikuvärvidesse riietunud naistantsurühm Murueided esitab kolm tantsu: „Kodavere polka“, „Kolm puari“ ja poola „Kadrill“. Tantsurühma juhendaja on Milli Vilse. Koorilaulu kuuleb Sindi laulukoorilt, mida juhatab Kristel Reinsalu, hääleseadja on Margrit Kits. Kuuldavasti esitavad nad ka Jaan Tätte laulu „Tuulevaiksel ööl“, millest on saanud üks laulupidude ja teiste sarnaste rahvapidude armastatuimaid laule. Anneli Uustalu juhtimisel esitavad kantritantsijad 3 tantsu ja näha saab ka idamaiseid tantsijaid, keda juhendab Egle Sild. Samuti tuleb lavale üleriigiliselt tuntust kogunud vene segakoor Slavjanotška. Segakoori dirigeerib Tõiv Tiits ja kunstiline juht on Nina Mozessov. Vahetekstid on koostanud ja loeb ette seltsimaja kunstiline juht Riina Soomre.

Edasi jätkub õhtu jaaniőhtu tegevuste ja mängudega. Jaanitule toob lõkkesüütamiseks kohale Sindi linna auväärne mees Juhannes Kask.

Õhtu peaesinejaks kutsutakse ansambel The Tuberkuloited või nagu sinatuttavlikult öeldud – Sindi omad poisid. Kõik täismehe ikka jõudnud bändipoisid on tõepoolest Sindi kooli vilistlased ja peavad ka ise endid sintlasteks olenemata sellest, kus keegi parasjagu ka ei elaks. Bänd alustas tegevust 1991. aastal. Alar Aigro on ansamblis peamine tegija ja juht, aga ka umbkaudu 100 loo autor. Kõigile seostub ansambel Alari lauluga „Lilleke rohus“. Siiski on Alari enda hinnangul inimestele populaarseimaks lauluks saanud „Põhjamaa neid“, mida neilt kõige enam nõutakse. Juhtimise ja laulude tegemise kõrval lööb Alar kaasa laulmise ning soolo kitarriga. Vahetevahel tõmbab ka bassi keeli.

Teine mees on Summer, kodanikunimega Indrek Raadik, kelle ema Epp Gogoleva on samuti Sindist kaugemal tuntud, kuna laulis solistina ansamblis „Helios“. Soolokitarri mängib Margus Jürimäe. Trummipulkasid hoiab Olav Kund, kes praegu õpetab trummimängu Pärnu Muusikakoolis. Olav ise on õppinud trummimängu põhjalikumalt Tallinna Georg Otsa nimelises Muusikakoolis. Kõige esimese õpetuse sai ta trummimänguks Sindi Seltsimaja puhkpilliorkestris, mida juhatas Priit Kask. Meelis Laidvee mängib süntesaatoril. „Andres Uutsalu mängib basskitarri, aga seekord on ta hoopiski helipuldis, et raha pisut kokku hoida,“ ütles Alar kõiki praeguseid bändi liikmeid tutvustades.

Tantsuks esineb kahemehe ansambel Sailors Duo, milles ühena mängib kitarri ja laulab juba The Tuberkuloited koosseisus nimetatud Margus Jürima. Teine kitarri mängija ja laulja on Boriss Leppsoo, kes on olnud 40 aastat ansambli Siirius juht. Boriss on omal ajal korduvalt ka Sindi rokipäevadel osalenud. Vahepeal võis teda kohata Soome ja Rootsi laevadel mängimas. Margus ütles, et Sailors Duo on koos esinenud vaid aasta ja nende ühise tegevuse sihiks on peoõhtutel tantsuks lugude esitamine.

Ehkki üritus on tasuta, soovitavad korraldajad pista pisut sularaha siiski tasku, et saaks astuda ka puhveti juurde, kus lubatakse pakkuda kesvamärjukest ja šašlõkki selle kõrvale. Kristiina palub võtta kõigil oodatud jaanilistel kaasa hea tuju ka siis kui jaanipäeva eelne ilm peaks olema traditsiooniliselt mitte kõige etem.