Uuenenud Lastepark

Kuigi Sindi Lastepargi mänguväljaku ehitise üleandmise lõpptähtpäevaks on lepingus märgitud käesoleva aasta 1. oktoober, võivad mudilased juba mõnda aega kiikusid, ronimisseadmeid ja liulaskmise renne kasutada. Päevasel ajal tekitavad lapsed atraktsioonidel järjekordi ja näiteks köisronilal kohtab ka päris suuri lapsi, mille nägemisega on mööduja silmad juba harjunud. Täna hommikul üllatas rõõmus rüblik oma rahmeldamisega juba 15 minutit enne kaheksat.

Jan Johann Kartau vanaemaga varahommikul Lastepargis

Jaanuaris kolmeseks saav Jan Johann Kartau veedab enamik nädalapäevi Pärnu lasteaias Trall, aga igal nädalal saab ta vahelduseks puhata Sindis elava vanaema seltsis. Seda aega Jan Johann asjatult maha ei maga ja on hommikuti varakult üleval. Tänagi teel ujulasse otsustas ta päeva alustada Lastepargis müttamisega, mida võiks põhjendatult ka hommikuseks virgutustegevuseks nimetada.

Lastepark rajati 1938. aastal, kui tööstusasulale anti linna õigused. '70-te alguses paigaldati mänguväljakule esimesed atraktsioonid, mis liigse vanaduse ja ohutuse tagamise tõttu pidi mullu suvel kõrvaldama. Õnneks ei jäänud park linnasüdames pikalt uuendamist ootama.

Linnavalitsuse poolt esitatud projektile tehtud rahataotlus tunnistati edukaks ja mänguväljaku ehituseks eraldati Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse regionaalsete investeeringutoetuste programmist 31 956 eurot. Linnavalitsus valis hanke kaudu Lastepargi mänguväljaku ehituse teostajaks Teclink OÜ, kes tegi pakkumuseks 43 680 eurot. Kogumaksumusest puuduva summa tasuti omaosalusena linna eelarvest.

Projekteerimisbüroo OÜ Arbo US koostatud ehitusprojekti alusel rajati Lastepargi alale liivakattega mänguväljak, mis võrreldes endisega laienes mõlemale poole parki läbivat jalgteed ja avardus seega mitu korda suuremaks. Mänguväljakul on suur mängukompleks, köisronila, klassikaline kahekohaline kiige ja korvikujuline rippkiige. Kiikusid ümbritseb dekoratiivne tara ja paigaldatud on uued pingid.

Täiendatud on ka valgustust.

Jan Johanni vanaema Juta Velleste näib sama rõõmsana, nagu tema tütrepoeg. Korduvalt palus ta tänada toimekat linnavalitsust. Aga kindlasti on kõige suurem tänu laste silmades.