Sindi Linnaraamatukogu kutsus ajavahemikul 19. jaanuarist kuni 13. märtsini Sindi lasteaia vanemate rühmade ja Sindi gümnaasiumi algklasside õpilasi osalema joonistusvõistlusel „Joonistan nagu Edgar Valter”.

Lapsed käisid kas ise või koos õpetajaga raamatukogus, et kuulda kunstniku loomingust ja elust. Lastele tähendab Valter justkui „kolmandat

vanaisa”, kes on nende jaoks tuntud ja armastatud eelkõige ligi 170 lasteraamatu illustratsiooni põhjal. Elu viimased viisteist aastat kogus ta tuntust „Pokuvanana“. 1994. aastast ilmumahakanud endakirjutatud ja illustreeritud Poku-raamatute elustamiseks asus ta oma kätega looma tõelist Pokumaad Urvastesse, mis asub Põlvamaa ja Võrumaa piiritähistel.

Nüüd on ka Eesti võsukestel Muumi- ja Trollimaade eeskujul päris oma ilmsi elav muinasjutumaa. Tulles Pokumaale muinasjutulist seiklust kogema, juhatab puudega kõnelev „kolmas vanaisa” lapsed looduse rüppe, et hoolivalt suhtuda isegi tähtsusetuna näivasse samblikku.

Edgar Valter, kes tänavu võinuks saada 80 aastaseks, on pälvinud

tunnustust lisaks laste silmadest peegelduvale rõõmule ka Eesti presidendilt, kes 2001. aastal autasustas taati Valgetähe III klassi medaliga. Kuid juba 1995. aastast püsib Valteri nimi rahvusvahelise noorsookirjanduse nõukogu aunimekirjas.

Armastatud kunstnik on küll oma viimase pintslitõmbe teinud, kuid tema loodud maailm kestab edasi läbi värvikate kujundite, mis on elamusi pakkunud tänaste laste kõrval ka nende samade mudilaste vanematele ja vanavanematele. Sipsik, Nukitsamees, Naksitrallid, Arabella, Kunksmoor, Aatomik, Nublu – selliselt võiks jätkata pikalt.

Kuid vabalt valitud tehnikas valminud töödest ülesseatud näitusel raamatukogu trepigaleriis kohtab siiski valdavalt Pokuteemalisi pilte. Iga raamatukogu külastaja pilk saab nii sisenemisel kui väljumisel lasta vaatel libiseda üle laste joonistatud piltide, mis loovad rõõmsa ja rahustava meeleolu.

Iga vanuserühma parimatele jagatakse auhinnad ja parimatest parimad on lubatud viia reisima Pokumaale. Valiku tulemused saavad teatavaks rahvusvahelisel lasteraamatupäeval, 2. aprillil.