„Loodetavasti järgmisel aastal, kui toimub järjekorras juba 10. Jaansoni raja kahe silla jooks, vihma ei saja ja muugi on Pärnus hoopis teisiti,” ütles Pärnumaa maavanem Toomas Kivimägi 10 minutit enne stardipauku tõstukiga kõrgele stardikohale tõstetuna. Siiski läbisid 1050 jooksule registreerunut seekord täpselt 9000 meetri pikkuse raja vihmas ja ekstreemsetes tingimustes, sest lisaks vihmale tuli taluda jõe vasakkaldal porist libedaid lõike. Kui võtta tõsiselt maavanema mõistu öeldud mõtet, võiks loota, et ka viimane osa väljaehitamata Jaansoni rajast valmib juba järgmise aasta juubelijooksuks.

Kuid vaatamata puudustele rajal ja mõnedele tehnilistele viperustele, tuleb sedagi massiüritust kordaläinuks pidada. Esimene teade rajalt tuli Papiniidu sillalt, kus kõige ees jooksis Veiko Ardel Tallinnast, kuid kahjuks lõpuni temal nii edukalt ei läinud. 25 minutit peale starti hakkasid kõvemad jooksjad saabuma. Üldvõitjaks jooksis Taivo Püi. Jooksjatele tugevat konkurentsi pakkunud Austraalia kümnes jooksja Dan Horney tuli teiseks ja võiduka kolmanda kohaga sai hakkama Nikolai Vedehin. Naiste arvestuses reastusid nimed järgmiselt: Jekaterina Petjuk, Kristina Dolmatova ja Evelin Kärner.

Eriauhindade kõrval jagati tunnustust ka koolidele. Linna koolidest oli kõige arvukamalt 29 võistlejaga esindatud Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasium, Teiseks jäi osavõtjatelt Pärnu Ühisgümnaasium ja kolmandaks Pärnu Koidula gümnaasium. Maakondlike koolide seas oli arvukamalt jooksmas Uulu põhikool. Teine koht läks Pärnumaalt välja Rapla koolile ja kolmandaks jäi Pootsi, edestades tublilt paljusid hoopis suuremaid koole.

Eripreemia anti ka eakamale jooksjale, kelleks osutus 1936. aastal sündinud Arvi Aso. Kõige noorema jooksja preemia langes 2001. aastal sündinud Simmo Teearule. Mõlemad mehed said kingituseks Elleni firmas valmistatud suure tordi. Auhinna panid välja Jüri Tamm ja Epp Klooster oma erakonna poolt. Paljude teiste sponsorite seas võttis peasponsori ülesande enda õlule Port Artur. Seepärast surus Jaansoni kõrval parimate kätt ka Viljo Vetik, kes on Jaansoni jooksu innukas toetaja. Meeles peeti samuti kõige viimasena lõpetanut, kuna spordiajakirjanik ei jätnud pingutust pooleli.

Autasude kätteandjaks oli Jüri Jaanson, kes ka ise endiselt võistu jookseb. Lõpusõnas ootas ta kõiki seniseid ja palju uusi osalejaid tuleval aastal toimuvale 10. jooksule.

Pildigalerii stardipaigalt

Pildigalerii finišist

Pildigalerii meelelahutuse ja autasustamisega