Stardivaade. Foto:  Pärnumaa Spordiliit

30. augustil toob Pärnu Kahe Silla Klubi uudisena huvilisteni liikumisharrastusest kõneleva motivatsioonipäeva, mis lisaks igapäevasele sportimisele annab teadmisi ning inspireerib osalejat senisest veelgi teadlikumalt harjutama. Endla teatri Sammassaalis toimuval motivatsioonipäeval astuvad ülesse spordiarst Mihkel Mardna, Tallinna Ülikooli dotsent Kaarel Zilmer ning Tallinna Tehnikaülikooli professor Raivo Vokk.

Peale sisukat loengupäeva, on kõik huvilised oodatud ühisele Kahe Silla jooksu eelsele avatud raja treeningule. Osalejaile tasuta mõeldud sessiooni koordineerib tänavuse hooaja Eesti parim pikamaajooksja pärnakas Roman Fosti.

Laupäeval, 31. augustil on kõik väikesed sportlased kutsutud Martensi väljakule, kus toimuvad lastejooksud. Eelregistreerida saab Kahe Silla klubi koduleheküljel või Port Artur 2 infopunktis. Jooksu päeval saab kohapeal registreerida alates kella 10-st kuni 20 minutit enne vastava vanuserühma starti. Lastejooksul osalemine on kõigile tasuta.

Lastejooksudega samaaegselt leiab aset Pärnumaa rahvasporditurg, kus linna ja maakonna spordi- ja huvialakoolid ning -klubid tutvustavad huvilistele spordiinfot ning kutsuvad noori üles endale sobivaid harrastusi leidma.

Sama päeva programmi rikastavad tegevused koerasõpradelegi ¬¬- Vana Silla kõrval asuval haljasalal toimuvad sportlikud osavusmängud koertele ja nende omanikele.

1. septembril, sportliku nädalavahetuse finaalina kell 12.00 stardib Jüri Jaansoni Kahe Silla jooks. Jooksjaterivi lõpust lähevad rajale ratastoolisõitjad ning käimisretkelised. Samaaegselt stardipauguga pakub vaatemängu Pärnu jõgi, kus leiab aset inimjõul liikuvaid veesõidukeid koondav Kahe Silla regatt.

Uudisena tehakse tänavusest jooksust otseülekanne internetti ja Vaasa pargi võistluskeskuse suurele väliekraanile. Kui ilm võimaldab ning vääramatu jõud korraldusse ei sekku, näeb sündmusest otsepildis ka õhukaadreid. Selleks lähetatakse võistlejate ja publiku peade kohale mehitamata lennuseade – moodsa tehnoloogia kuum sõna droon.

Ka võistluskeskus on läbinud uuenduskuuri. Tänavu on Endla teatri fuajee kujundatud sündmuse üheks tulipunktiks, nimelt väljastatakse just sealt eelregistreerunute stardimaterjale ning võimaldatakse soovijail registreeruda.

Kel vähegi võimalik, tasub aga stardimaterjalid võtta välja juba alates 28. augustist, sest siis töötab võistluskeskus Port Artur 2-e peasissekäigu juures.

Hetkeseisuga on jooksule kirja pannud üle 1300 ning käimisretkele 250 spordihuvilist. Kohal on kogu Eesti jooksuparemik eesotsas Roman Fosti ning Evelin Taltsiga. Kahe Silla jooks kuulub Baltimaade suurimasse sarja Eesti Linnajooksud ning on selle 4. etapiks.