Endla Murdi laulustuudio lauljad Merilin Kauniste ja Marylin Ollep on noorele publikule ka ilma tutvustamata hästi teada-tuntud.

Pärnakas Merilin Kauniste osales 2008. a III Rahvusvahelisel festival-konkursil "Kristall kurg", mis toimus Moldaavias, Beltsis ja sai noorima osalejana Lootuse eripreemia. 2009. a rahvusvahelisel konkursil „Berliini pärl“ tuli ta 6. kohale. Rumeenia rahvusvahelisel konkursil „Majova notka“ saavutas nii solistina kui duetis laulmisega 1. koha. 2010. a Rumeenias toimunud laulukonkursil „Karpaatia laulutähed“ tuli solistina 4. kohale ja duetiga esinedes 1. kohale. Eelmisel õppeaastal toimunud laste lauluvõistlusel „Sügisulg“ tuli ta 2. kohale.

Marylin Ollep elab küll väljapool Sindi administratiivpiiri, aga Sindi Gümnaasiumi õpilasena peavad ka sintlased teda omaks. Julge, ilmeka ja kõlava häälega esinemist märkas 2009. aastal laulukonkursi „Sindi ööbik“ hindamiskomisjon, kes andis noorele lauljale eripreemia; Juba järgmisel aastal võitis Marylin Ollep samal konkursil „Sindi ööbiku“ tiitli. Üleriigiliselt sai ta tuntuks saate „Eesti otsib superstaari“ konkursil osalemisega, mis tõi andeka laulja kümne parema hulka.

Telly Addicts ja Kristjan Saharov esines Sindi Seltsimaja laval viimati käesoleva aasta 9. aprillil, mil tähistati ansambli The Tuberkuloited 20. aastapäeva. Tallinna ansamblit Mai Skizo on nimetatud ka ulmeliselt rokkivaks pundiks. Pealinna mehed Arvi ja Alar Aigro on tegelikult ikkagi Sindi mehed. Arvi Aigro on lõpetanud Sindi Muusikakooli trummide mängimise alal. Tema õpetaja oli Priit Kask. Alar Aigro on rohkem tuntud 1991. aastal alustanud The Tuberkuloited peamise tegijana, kelle kontol on ca sadakond tema enda loodud pala.

Sindi Seltsimaja juhataja Priit Kask rääkis, et laupäevase kontserdi korraldamise algataja ongi Alar Aigro, kes otsis koosmusitseerimise harjutamiseks sobivat paika. Sealt kandus mõte edasi, et miks mitte siis juba ka üks ühiskontsert korraldada ja anda ka uustulnukale võimalus suurema kuulajaskonna ette astumiseks. Või, nagu Priit Kask ütles: „Kapist välja...“

Kõigest paar nädalat tegutsenud uue ansambli nimi on Must Valgus ja selle koosseisu kuuluvad Laur Lindmäe, Danel Rinaldo, Risto Randla ja Joonas Hokkonen. Küsimuse peale, kes on pundi juht, vastas Joonas Hokkonen: "Meil valitseb demokraatia". Ansambli looja Danel Rinaldo ei pea ennast juhiks ja selgitab, et neil arutatakse asjad üheskoos läbi ning sellisel viisil on kõigil juhtimises oma osa. Nii näiteks on valdav osa loomingust kirjutatud Danel Rinaldo poolt. Rinaldo on ka ainus Sindi noormees, teised liikmed on pärnakad, aga ta täpsustab: „Olen Sindis siiski vaid üles kasvanud, hetkel elan ikkagi pärnus ning valdava osa aastast veedan Inglismaal ülikooliteed astudes.“ Muide, Daneli vanaema Lehte Rinaldo on pikki aastaid dirigeerinud Sindi laulukoori. Ansambli repertuaaris on meeste sõnul nii minoorseid kui mažoorseid lugusid.

Täiendatud: Karmen Kõrnas esineb samuti

Endla Murd teatas täiendavalt, et ka Karmen Kõrnas saab tulla laulma. Priit Kask ütles uudist kuuldes, et seda on väga meeldiv teada, kuna tegemist on väga hea ja sama tugeva lauljaga.