Esimesed sammud sellel spordialal tegi Karmen 2008 aastal, alustades noortele kohaselt N-14 klassist. Esimese aasta tulemuseks oli 24. koht. Hoolimata kehvast tulemusest ei heitnud Karmen meelt ja jätkas usinalt harjutamist. Järgmisel aastal tuli Karmen 16. kohale. Läbimurre toimus 2010. aastal, kui Karmen saavutas N-14 klassis 5. koha ja sai ka oma karjääri esimese karika. Sealtpeale on asi jõudsalt ülesmäge läinud. Lisandusid ka uued klassid PR-24 ja Open-12. Alates 2012. aastast võistleb Karmen kõigis Eestis sõidetavates klassides. Tõsi, vahepeal on aeg edasi läinud ja noorteklassist on ta tänaseks vanusega välja langenud.

„Heameelt teeb see, et kahel viimasel aastal on Karmen ka sportklassides nn „vanadele tegijatele” valusasti kandadele astunud. Tunnustust väärib ka Karmeni visadus, sihikindlus ja töötahe. Ilma selleta ei oleks ta selliseid tulemusi saavutanud,“ tunnustab läinud aasta parimat juuniorit MTÜ Sindi Mudelisport ja Sindi ANK tehnikaringi juhendaja Johannes Mets.

Suur roll on Karmeni saavutustel tema isal Markol, kes hooldab noore võistleja mudeliparki. „Väärib märkimist asjaolu, et kuni 2011. aastani võttis võistlustest osa ka Karmeni isa, kuid sellest hetkest, kui tütar isast paremaid tulemusi hakkas saavutama, lõpetas Marko võistlemise,“ osundas Mets, kelle arvates võib olla tegemist ka teadliku kompromissiga, et Karmen saaks oma potentsiaali täielikult realiseerida. Kahe mudelikomplekti tipptasemel korrashoid võtab liiga palju vaba aega.

2013 aastal Tallinnas peetud lõpugalal pälvis Karmen Mets Ilmar Viira nimelise rändkarika.