Rait Pärg, Raivo Perandi, Üllar Kallau

„Hetkel -26, tuult 4m/s, tuule-külma indeksi järgi -36 kraadi Celsiuse järgi,“ arvestas Rait Pärg täna hommikul kella üheksa paiku tehtud temperatuuri mõõtmise ja ilmavaatluse andmete järgi. Need teadmised panevad külmakartliku inimese isegi 56 kraadi soojemas toas vappevärinaid tundma, aga Rait tõmbas soojad riided selga, laadis tööriistad autole ja oli külmast hoolimata varakult Lastepargis, kus juba eelmisel päeval olid ettevalmistavad tööd tehtud ja ca 1,2 tonni kaaluvad jäämürakad ootamas meistrite osavaid käsi.

Samamoodi ei kartnud külma ka Raivo Perandi ja Üllar Kallau. Ainult mootorsaed pelgasid külma õhku. Seepärast kulus hommikul jupp kallist aega nendega mässamisele. Kuid kõigest hoolimata hakkasid kahe meetri kõrguse jääst püsttahuka küljest tükid eemalduma, et alles jääks vaid niipalju jääd kui seda skulptori loomefantaasia lubas.

Rait oli esimene kelle tööst hakkas paistma näkineiu figuur. Kuigi Raivo alustas tehniliste tõrgete tõttu tunduvalt hiljem, jõudis ta hoogsamate sae lõigetega esimesele mehele kiiresti järele ja päeva lõpuks võis temagi töös aimata äratuntavaid nõtkeid jooni, mis ei kuulunud küll nii kaunile kehale nagu seda on veteneid, kuid see eest on kassi kraatsilises olekus midagi väga isepäist ja samas ääretult armast.

Üllar valis aga täiesti teistsuguse ideelahenduse. Tema saagis esmalt enamvähem ühesuguse kujuga tahvleid ja siis liimis need vett ning lund mördina kasutades omavahel silindrit meenutavaks tühimikuks kokku. Sellest peab saama avatud puu, mille sisse lubas isegi elavast tulest lõkke süüdata.

Raivol valmib kass

*

Töö jätkub homme

Samal teemal: