Naljahambad lubavad head uut aastat öelda veel pärast kolmekuningapäevagi, kui soovija selle juures šampuse pudeli avaks. Eestlaste rahvatava järgides üldiselt pärast kolmekuningpäeva head uut aastat muidugi ei soovita ja viimased kuusedki visatakse toast välja.

Et kuused kortermajade ümber hooletusse unustatult teadmata ajaks oma otsa ootama ei peaks jääma, siis sellepärast tassib Paikuse rahvas oma tarvitatud jõulupuud Kastani elamukvartali taga paiknevale jaanituleplatsile. Esimest korda tehti ühist kuuskede põletamist 2010. aastal ja juba mõne korraga on sellest sündmusest kujunenud sedavõrd meeldiv tava, et ei vaja isegi suuremat teavitust. Paikuse inimesed paistavadki silma tarkuse ja ühtehoidmisega. Kui midagi ette võetakse, siis ei pea teede ristmikul suurelt

pasunat puhuma, kedagi väga veenma ega nööbist sikutama. Tullakse, ollakse ja tehakse ka ilma erilise tseremooniata ja präänikuta meelitamata. Kuid suu saab sellegi poolest magusaks. Valla kultuuritööspetsialist pistis käesolevalgi korral igale kuuse toojale kompveki pihku ja ilma ei jäetud ka muidu tulevärki uudistajaid.

*

Samal teemal: