Sindi Muusikakooli direktori kohusetäitja Mall Türk selgitab, et tegemist on teise kontserdiga, millega soovitakse tutvustada Sindi muusikakooli saali kauni kammermuusika esitamise paigana. Samuti on kõigil kontserdi külalistel võimalus kuulda ka koolile ostetud uue Estonia klaveri kõla.

Kui esimesel kontserdil esinesid Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia üliõpilased dotsent Pille Lille lauluklassist, siis seekordsel kontserdil musitseerivad tunduvalt suurema kogemuse ja vilumusega muusikud.

Andekaid muusikuid tutvustavat teavet leiab PLMF (Pille Lille Muusikute Toetusfond) kodulehelt.

Oksana Sinkova lõpetas kiitustega 2002. aastal Neeme Punderi ja prof. Matti Helini juures cum laude Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia ja 2006. aastal samas magistratuuri. Praegu jätkab doktorantuuris. Aastatel 2004-2005 täiendas püüdlik muusik end Hamburgi Muusika- ja Teatri Kõrgkoolis prof. Moshe Aron Epsteini käe all ning lisaks sellele osales mitmete maailmakuulsate flöödimängijate meistrikursustel.

Oksana Sinkova on võitnud esikohti erinevatel konkurssidel, sh konkurss "Noor virtuoos 1991“, saanud I preemia Eesti Muusikaakadeemia ja Soome Sibeliuse Akadeemia korraldatud Bachi konkursil 1998, Yamaha konkursil 1999, Grand Prix Eesti Muusikaakadeemia Bachi konkursil 2000. Ühtlasi oli ta "Con Brio 2000“, rahvusvahelise konkursi Jurjanū Andrejs International Competition (2001 Riia) finalist ning 2008. aasta Eesti Puhkpillimängijate Konkursi esikoht ja Grand Prix. Ta on andnud soolokontserte Saksamaal, Kreekas, Hollandis, Soomes, Leedus ja Lätis ning esinenud Tallinna Kammerorkestri, Vanemuise teatri sümfooniaorkestri, Narva Sümfooniaorkestri ja Tartu Kammerorkestri solistina. Ta on olnud Vanemuise teatri sümfooniaorkestri flöödirühma kontsertmeister, aastast 1999 teeb koostööd Narva Sümfooniaorkestriga. Ta on mänginud ka rahvusvahelises noorte sümfooniaorkestris European Festival Orchestra (2002). Käesoleval ajal kuulub aga Rahvusooper “Estonia” orkestri koosseisu.

1983. aastal sündinud Andreas Lend alustas juba sügisel 1989 õpinguid Laine Leichteri tšelloklassis Tallinna Muusika Keskkoolis. 2003. aastast jätkusid õpingud EMTA-s prof. Peeter Paemurru juhendamisel ja 2005-2006 Sibeliuse Akadeemias prof. Hannu Kiiski juures. Samuti on Andreas Lend end täiendanud mitmete rahvusvaheliselt tunnustatud tšellistide meistriklassides. 2010. aaastal omandas ta magistrikraadi Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias.

Lea Leiten on õppinud klaverimängu Tallinna Muusikakeskkoolis ja Eesti Muusikaakadeemias Kalle Randalu ja Peep Lassmanni juures. Ta on täiendanud end Roger Vignoles’i meistriklassis Savonlinnas ja suvekursustel "Holland Music Session".
1986. a. saavutas Lea Leiten II preemia Čiurlionise nim. pianistide konkursil Vilniuses ja 1988. a. diplomi vabariiklikul pianistide konkursil Tallinnas. Teda on autasustatud parima kontsertmeistri tiitliga vabariiklikel ja rahvusvahelistel keelpilli- ja puhkpillimängijate konkurssidel.

Lea Leiten on koos musitseerinud mitmete tuntud muusikutega nagu N. Punder, T. Vavilov, M. Vind, M. Männi, L. Ugandi, A. Tammesalu, U. Vulp jt. Ta on kollektiivi “Reval Ensemble” liige. Esinetud on mainekatel uue muusika festivalidel NYYD Tallinnas, “Gaida” Vilniuses, “Is Arti” Kaunases ning Wagneri nim. saalis Riias ja kontsertreisil Belgias.
Praegu töötab Lea Leiten Eesti Muusikaakadeemias kontsertmeistrina ja tegutseb aktiivse kammermuusikuna.

8. detsembril toimuva kontserdi pileti hind on täiskasvanule 3€, õpilastele ja pensionäridele 1€.

*