Port Arturi ees toimub 17.-18. juulil Roheline Laat koos Pärnu esimese Kartulifestivaliga, kuhu oodatakse värskeid kartuleid müüma kõiki kartulikasvatajaid.

Kartulifestivali korraldajad kutsuvad kartulikasvatajaid suvepealinna suurimale avaturule kauplema. Festivalil valitakse välja Eesti parim kartulisort ning jagatakse retsepte, kuidas valmistada eestlaste põhitoidust vanal heal ja veidi uuel moel. Külastajatele tutvustatakse hinnatud kokkade väikseid kokkamisnippe, mida kasutades saab kartulitest vaheldustpakkuva kõrvalroa.

Kartulifestivalile registreerimiseks tuleks end kirja panna festivali korraldaja, Ester Preimanni juures, telefonil 514 2188 või emailiaadressil ester.preimann@gmail.com.

“Roheline Laat pakub ehedaid maitseid ning väljundit kohalikele tootjatele ja tarbijatele,” sõnas Rohelise Laada korraldaja Marko Põldsam.

Laadal on käsitööd ja isuäratavat toidupoolist müümas üle 50 Eesti ja Läti taluniku. Laadal pakutakse omatehtud juustu, sõira, rukkileiba, suitsuliha- ja suitsukala, koduõlu ja -kalja, mett, leivajahu, pudrutangu, küüslaugumandleid, kuivatatud puuviljakrõpse, pähkleid, kukekomme. Käsitöö poolelt leiab kodumaist looduskosmeetikat, autoriehteid, kauneid kudumeid, heegeldatud pitsidega laudlinu ja käterätte, maavillast lõnga, omapärast keraamikat ja ausast materjalist köögitarbeid.